3

juli

Peurbakkentocht 2009 Bewaking

door Auto // in Nieuws

De opening van de Lakenfeesten in Leiden worden tradioneel geopend door de Peurbakkentocht. Dit maal werd dit de 24e Peurbakkentocht in Leiden. De LRB was hier natuurlijk ook bij met twee boten voor de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers.

De start van de bewaking voor de Leidse Peurbakkentocht begon rond de klok van 16:00 uur. Door de bewakers werd er verzameld bij de botenloods om hier het e.e.a. voor te bereiden en de boten te water te laten. 

De bewakers waren Danny, Robin, Jeffrey V, Helianne en Mike. 

Door het vroege start aan het einde van de middag zijn wij met de boten dwars door de stad gegaan richting de Beestenmarkt. Hier verzamelde alle deelnemers incl. de veiligheidsdiensten: reddingsbrigade, politie en brandweer. 

Voordat we naar de Beestenmarkt gingen werd er eerst eten gehaald bij de snackbar. Na het eten zijn we twee agenten op gaan halen. Deze voeren mee op de boten van de LRB. 

Na contact te hebben gehad met de organisatie zijn de LRB-boten apart gaan varen. De Duarry voer tussen de peurbakken door en de reddingsvlet sloot zich aan bij de laatste peurbakken van de tocht. In totaal deden er 65 peurbak-deelnemers mee. 

Het was erg druk langs de waterkant (nog meer toeschouwers dan voorgaande edities) wat dus goed opletten was. Daarnaast werd er ook fel opgelet dat deelnemers die te water gingen direct zich weer op de kant of in hun peurbak klimden. Het was te gevaarlijk om er tussen te varen. Hier en daar werden enkele mensen aangesproken. 

Over het totaal gezien was het een drukke maar gezellige bewaking en niet te vergeten een hele warm bewaking. Verder was er een zeer diversiteit aan muziek. Rond de klok van 22:15 uur gingen we terug naar de botenloods om hier snel de boten te stallen: het einde van de bewaking.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}