3

januari

Persbericht Reddingsbrigades Nederland

door Auto // in Nieuws

Natuurlijk haalde Serious Rescue ook de nieuwsbrief van de bond. Klik verder voor het bericht.

PERSBERICHT- Serious Rescue voor Serious Request

13 december 2011

Serious Rescue voor Serious Request
Reddingsbrigades in Nederland in actie voor goede doel van 3FM

Reddingsbrigade Nederland steunt vanaf a.s. zondag 18 december de achtste editie van 3FM Serious Request met voor de tweede keer de actie ‘Serious Rescue’. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Almere naar Leiden geld op voor het goede doel van Serious Request; “Moeders die beschadigd zijn door oorlog of conflicten”. Vorig jaar leverde de tocht die toen van Bergen op Zoom naar het Glazen Huis in Eindhoven voerde 17.500 euro op.

Van 18 tot en met 20 december zetten 19 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Als vrijwilligersorganisatie kent zij als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel. De Reddingsbrigade heeft een grote jeugdafdeling die mede kan bestaan dankzij de vrijwillige inzet van veel moeders van de kinderen. De moeders die Serious Request wil helpen, redden het in tijden van oorlog niet alleen. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

De 19 deelnemende reddingsbrigades en ruim 180 deelnemende vrijwilligers zullen, verenigd in “Serious Rescue”, van Almere naar het Glazen Huis in Leiden varen. Een afstand van ruim 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf, door Reddingsbrigade Nederland en bijdragen van leveranciers. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal worden gegeven door de burgemeester van Almere, mevrouw Annemarie Jorritsma, op zondagochtend 18 december op het havenhoofd in Almere-Haven om 08.30 uur, om vervolgens op dinsdagmiddag 20 december rond 15.00 uur te worden ontvangen in Leiden door de vicevoorzitter van de gemeenteraad mevrouw Greetje van Gruting. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Meer informatie vindt u op www.seriousrescue.nl.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}