4

juli

Persbericht: Samenwerkingsconvenant Hollands-Midden

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigades tekenen samenwerkingsconvenant Hollands-Midden

Woensdagavond 4 juli jl. hebben 7 reddingsbrigades uit de Veiligheidsregio Hollands Midden en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland een samenwerkingsconvenant ondertekend. Alle 7 reddingsbrigades zijn hiervoor samen gekomen in het clubhuis van de Leidse ReddingsBrigade. De 7 reddingsbrigades vormen samen de Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) Hollands-Midden. Een RVR is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van de Veiligheidsregio. Met deze samenwerking vormen de Reddingsbrigades een efficiëntere partner en 1 aanspreekpunt voor de hulpdiensten in de regio. Zij gaan ook nauwer samenwerken bij de kwaliteitsontwikkeling van het reddingswerk en gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld strand- en recreatietoezicht.

Het RVR Convenant Hollands-Midden is ondertekend door de voorzitters van de reddingsbrigades uit Alphen a/d Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Waddinxveen en de directeur van Reddingsbrigade Nederland (KNBRD). De RVR Hollands-Midden is de eerste in Nederland. Het is de bedoeling dat er in 2015 in elke veiligheidsregio een RVR actief is. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat de vorming van deze samenwerkingsverbanden ook financieel ondersteunt.

Einde persbericht

Noot: meer informatie zie www.lrb.nu of neem contact op met Rob Hogendorp, Voorzitter Leidse ReddingsBrigade 06-23652807


 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}