7

december

Overlijden dhr Immink

door Auto // in Nieuws

Toen wij het bericht ontvingen dat André Immink was overleden kwam dat toch als een schok. Het ging juist weer iets beter met hem en we hadden weer een beetje hoop.

André werd lid van de L.R.B. op 21 januari 1977. Hij deed toen al veel werk bij de E.H.B.O. en ging bij ons les geven aan Eerste Hulp aan Drenkelingen. Met heel veel enthousiasme wist hij de kandidaten op te leiden om hun voor het gedeelte E.H.a.D te doen slagen.

Hij ging daarna nog veel verder en stoomde de lessers klaar om aan wedstrijden mee te doen met andere brigades in het land. Al gauw werden er prijzen gewonnen. Er was een serieuze wedstrijdploeg binnen de L.R.B. geboren. Een ploeg die gevreesd werd bij de andere brigades en er werden over en weer leuke contacten gelegd. En het niveau van de E.H.a.D stond toen op een heel hoog pijl bij de L.R.B..

Er kwam heel veel bij kijken voordat de ploeg echt op pad kon, het vervoer, regelen van een busje of de treinreis of auto’s, het eten en eventueel de slaaplaatsen, dat allemaal regelde André. En niet te vergeten Jannie zijn vrouw, want die stond bij alles pal achter hem en daar waar zij kon helpen deed ze dat.

Nachtmarathons deden we ook aan mee! Een nachtmarathon in Leiderdorp was er zo een om nooit te vergeten. Veel regen ,wind en kou. We hadden een grote tent op een grasveld staan waar wat gegeten en geslapen kon worden en Jannie stond tot haar enkels in de modder pannekoeken te bakken voor de deelnemers.

In het 5 meibad in de hal hangt een grote prijzenkast vol met prijzen en bekers. Aan al die bekers en prijzen heeft André zijn aandeel in gehad. Het bestuur kon ook altijd een beroep op hem doen voor kaskontroles en andere zaken.

Het bestuur wenst Jannie en Erik heel veel sterkte in de komende moeilijke periode.

  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}