22

april

Opnamens voor Promotiefilmpje

door Auto // in Nieuws

Op zondag 22 april 2012 was het dan eindelijk zover. Het zo lang uitgestelde promotiefilmpje van de Commissie Promotie en Activiteiten is opgenomen.

‘s Morgens om 10:45 uur werd er door de commissieleden en speciaal gevraagde mensen verzameld bij de loods. Na een korte briefing kon er gestart worden met filmen. Bryan van den Broek (schipper voor de vlet), Linda van Oosten (opstapper vlet) en Kevin van Polanen (opstapper vlet) trokken droogpakken aan om de eerste filmshots te maken. Onder leiding van Pieter Naber (vertegenwoordiger Commissie Bewakingen) werd de vlet klaar gezet voor lancering vanaf de trailer helling. Vandaag zouden ze in beeld gaan brengen hoe ze een zeiler (Patrick Veldt) die bewusteloos te water geraakt was door het omslaan van zijn boot redden. Er waren twee cameramensen aanwezig, Anne-Marie en Jaap Meijer, zij waren door Rianne Meijer gevraagd om te filmen, omdat ze al eerder aan een dergelijk filmpje hebben meegewerkt. De videobewerking zal gedaan worden door Marian Meijer, om een beeld te krijgen van het filmpje was zij ook aanwezig bij deze draaidag.

Alle acties werden op camera gezet, Rianne Meijer had hierover nauwgezet de leiding. Dankzij onze fotograaf, Frank Muusse hebben we ook wat mooie foto’s van de filmdag te pakken. Deze zullen op de site beschikbaar komen na de première van het filmpje. Af en toe waren er wat extra handjes nodig om te helpen bij het filmen, Pauline Streefland hielp hier uitstekend mee. De gehele dag is het prachtig weer geweest waardoor er veel beeldmateriaal verzameld is. Allereerst bij de loods werden er wat actieshots opgenomen, waaronder reanimeren van het slachtoffer. Nico Frankhuizen was hierbij aanwezig voor de nodige assistentie met de (oefen) AED. Daarnaast werd het lanceren en wegvaren van de vlet richting het Joppe op film gezet. Na een korte lunch werd de filmlocatie verplaatst van de loods naar het Joppe. Hier zijn de shots gefilmd van de omslaande zeilboot en de redding. Deze shots kostte aardig wat moeite, aangezien het voor een zeiler erg vreemd is om de boot niet tegen te houden op het moment dat hij dreigt om te slaan. Eenmaal omgeslagen moest er voorkomen worden dat de mast volledig onder de boot zou zakken. Gelukkig lukte het om de boot terug overeind te trekken om vervolgens een shot te maken van een drenkeling die aanboord genomen werd. Vanwege de wind lag hierbij de zeilboot veilig aan de walkant, zodat deze niet het gehele Joppe over kon drijven als een los geslagen drijvend projectiel. De filmdag werd geeindigd met het opnemen van beeldmateriaal van de sleep van de zeilboot. Hierbij werd deze direct doorgebracht naar de haven in Warmond, waar deze zijn ligplaats heeft. Dit scheelde heel wat opkruisen tegen de wind in, en dus tijd. Vervolgens was het opruimtijd. Een uur voor de geplande eindtijd was het filmen en opruimen klaar en konden de aanwezigen naar huis.

Het is een goede dag geweest om te filmen en er is veel fimmateriaal verzameld. Nu nog monteren en dan kan het filmpje gebruikt gaan worden voor promotionele zaken. Het filmpje zal onder andere verschijnen op facebook, www.lrb.nu, en in de spreekbeurtenkoffer.

Dus voor de nieuwsgierigen onder ons, nog even geduld. De première van het filmpje laat nog even op zich wachten, maar is waarschijnlijk te verwachten in de maand mei.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}