18

juni

Opleidingsweekend 2009, verhaal 2

door Auto // in Nieuws

Het opleidingsweekend was weer super leuk! We hebben veel gevaren, veel lol gehad en weinig geslapen.

Eerst hebben we geleerd hoe het nieuwe portosysteem werkt. Daarna hebben we nieuwe EHBO gehad, boten gesleept en geleerd hoe we naar drenkelingen toe moesten varen en ze uit het water moesten halen. Dit laatste was nogal handig, omdat er tijdens het weekend vijf mensen overboord zijn gevallen. Gelukkig had iedereen droge kleren bij zich, en was het lekker weer.

Aan het einde van de dag kregen we pasta en een toetje. Na het eten gingen we nog lang niet naar bed, want we gingen het smokkelspel spelen, waarbij niet iedereen zich aan de regels hield 😉 .

’s Nachts zouden we nog een oefening doen waarbij een vliegtuig in het water zou zijn gestort, maar onze slachtoffers belden om te zeggen dat het zicht te slecht was, en zelfs Rik vond het te gevaarlijk om verder te varen (en dat wil echt wat zeggen).

In plaats van deze oefening gingen we een zoekpatroon uitvoeren, maar omdat bijna iedereen het koud had zijn we gestopt, en teruggegaan naar onze slaapplaats. Om half vier ging het licht uit, en een uurtje later sliepen de meeste mensen.

Na deze korte nacht stonden we vroeg op om te gaan ontbijten en weer te gaan varen. We deden een puzzeltocht over de Kagerplassen die gewonnen werd door de groep van de Duarry. Dit was een mooie afsluiting van een gezellig en geslaagd opleidingsweekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}