18

juni

Opleidingsweekend 2009, verhaal 1

door Auto // in Nieuws

Na een lekker weekje vakantie kwam ik terug en kon gelukkig nog meedoen met de avond/nacht activiteiten van het opleidingsweekend. We begonnen met de boten klaar te maken voor vertrek richting het strandje. Daarna vertrokken we richting het strandje en meerde daar aan.

 

 

Daar moesten we beginnen aan het smokkel spel, wat smokkel spel hoe gaat dat. Na uitleg was het nog niet duidelijk maar ach. De Nederlanders moesten met drugs gaan rennen naar hun post. En de Duitsers ( wij ) moeten hun tikken en dan hebben we 10 seconden om de drugs te vinden en af te pakken. Na wat geren en getik en na geen drugs te hebben onderschept mochten we wisselen.

Toen de avond viel en het werd donker gingen we beginnen aan de oefening. Er werd een indeling bekend gemaakt voor de boten en we begonnen de oefening. We kregen een melding van een vliegtuig crash. We begonnen de actie en gingen richting de plek waar we moesten zoeken. Al snel moesten we stoppen en gingen in overleg. Nadat werd aangegeven dat het te gevaarlijk was om nog door te gaan. Omdat er inmiddels bij de drenkelingen 2 onderkoeld waren geraakt. We kregen andere activiteiten.

We waren laat terug en voordat de meeste sliepen was het al erg laat. De volgende dag mochten we gelukkig uitslapen en konden we gezellig ontbijten. Daarna maakten we alles binnen klaar zodat we weer uit konden gaan varen. We begonnen met een paar kleine leuke spelletjes. En daarna aan een vaartocht met opdrachten.

Het was al erg laat en we vaarden weer terug naar de zijl. Vanaf daar gingen we naar de loods en de boten schoonmaken.

Ik zit nog niet lang bij de reddingsbrigade maar als je zo’n een weekendje doet merk je dat iedereen erg gezellig met elkaar omgaat en dat je met iedereen een babbeltje kan maken.
Een super weekendje erg gezellig en er waren leuke activiteiten.

Van Robin Heijmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}