27

januari

Onze held Mouaad krijgt een medaille

door Auto // in Nieuws

Afgelopen vrijdag 25 januari heeft Mouaad El Aidi een medaille ontvangen voor zijn heldendaad. Mouaad heeft op dinsdag 15 januari 2013 het leven van zijn neefje gered, toen hij op weg was van zijn school in de Merenwijk naar huis.

Mouaad was erg verrast door alle aandacht, maar bleef erg bescheiden. De Leidse Reddingsbrigade vond het erg belangrijk om deze heldendaad te belonen. Daarom werd deze held beloond met een medaille, een grote zak snoep en een uitnodiging voor een dagje varen met de reddingsboot.

Deze actie benadrukt maar weer dat wij niet voor niks bestaan. Wil je Mouaad zijn redding nog een keertje lezen, lees dan verder.

 

Het is dinsdag 15 januari. Het vriest en er ligt al wat ijs op de sloten.

Eymen,  5 jaar oud is even aan de aandacht van zijn vader ontsnapt en wil op het ijs gaan staan.

En dan gaat het mis. Hij zakt erdoor heen en komt in het ijskoude water terecht. Als hij op zijn tenen gaat staan, blijft net zijn hoofd boven water. Hij kan er niet op eigen kracht uitkomen en  roept om hulp. Even later komt Mouaad eraan lopen. Hij hoort iemand roepen en ziet dan zijn neefje in het water. Hij pakt zijn handen en trekt hem een stukje uit het water, maar Eymen is, met al zijn natte winterkleren aan, zo zwaar geworden dat Mouaad hem niet in zijn eentje de kant op kan trekken. Hij roept om hulp en gelukkig komen er 2 mensen op de fiets aanrijden, die hem geholpen hebben.

Dankzij Mouaad heeft Eymen er alleen een nat pak aan overgehouden.

Mouaad El Aidi  is 9 jaar en zwemt bij de Leidse Reddingsbrigade  voor zijn B-diploma.

Mouaad, we zijn trots op je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}