20

juli

Normale week voor de Reddingsbrigade

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade Nederland is afgelopen week 363 keer in actie gekomen waarbij 25 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Daarmee was het ‘business as usual’™ voor de vrijwilligers. Er werd 259 keer eerste hulp verleend, 45 kinderen werden herenigd met hun ouders en er werden 38 opvarenden geholpen waarvan 17 kitesurfers. Daarnaast werden 12 zwemmers die in de problemen kwamen geholpen

Een aantal zwemmers werd verrast doordat ze in een (mui)stroming terecht kwamen. Een mui is een dieper gedeelte dwars op de kustlijn tussen twee zandbanken. Hier kan een sterke stroming van het water naar de zee ontstaan. In Egmond werd een meisje van 5 jaar uit een mui gehaald met een waterscooter. In Zandvoort waren 2 kinderen van 10 jaar oud afgedreven door de stroming. De kinderen kwamen met de schrik vrij. 

De Reddingsbrigade adviseert zwemmers die in een mui terechtkomen niet in paniek te raken. Probeer niet tegen de stroming in te gaan zwemmen, maar zwem zodra die minder wordt schuin uit de stroming weg richting de kust. Probeer daarbij de aandacht te trekken van strandbezoekers of de Reddingsbrigade door om hulp te roepen of met de armen te zwaaien. De Reddingsbrigade wijst strandbezoekers op de lokale waarschuwingsborden die een mui aangeven. Ook kan men bij een reddingsbrigadepost vragen waar men het veiligst kan zwemmen.

De 363 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

–          12 keer hulp aan zwemmers in de problemen;

–          38 keer hulp aan opvarenden (waarvan 17 keer hulp aan kitesurfers);

–          45 zoekgeraakte kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          259 keer werd er eerste hulp verleend; 

–          7 keer was sprake van assistentie aan overige hulpdiensten;

–          2 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 25 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal werden deze zomer al 108 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.

Voor tips van de Reddingsbrigade om veilig van het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/   

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}