9

december

Nieuws uit het land

door Auto // in Nieuws

In 2016 zal het WK Lifesaving in Nederland plaatsvinden. Nieuwsgierig wat de prestatie van het Nederlandse team dit jaar was, klik dan snel verder naar het persbericht van Reddingsbrigades Nederland.

De commissie wedstrijden is momenteel druk bezig met het opzetten van de wedstrijdploeg. En wie weet gaan zij wel deelnemen in 2016 aan de Interland wedstrijden tijdens het WK Lifesaving.

Twee van onze leden zullen in iedere geval hierbij aanwezig zijn, want zij zijn sinds 1 december officieel C-wedstrijdofficial geworden. Of te wel, ze zijn nu tijdklokker, keerpuntcommissaris of kledingcontroleur.

Nieuwsgierig naar de onderdelen van het wedstrijdzwemmen? Ga dan naar http://www.reddingsbrigade.nl/servicedesk/kennisbank/117 en download het wedstrijdreglement.

Iets voor jou? neem dan contact op met de wedstrijdcommissie via wedstrijden@lrb.nu

 

PERSBERICHT – Reddingsbrigade Nederland evenaart beste prestatie ooit op WK Life Saving

12 november 2012

Nationaal Team Life Saving kwalificeert zich voor World Games 2013

Het Nationaal Team Life Saving van Reddingsbrigade Nederland is op het Wereldkampioenschap Life Saving in Adelaide – Australië, als 7e geëindigd in het totaal klassement. De beoogde doelstelling om net als op het vorige WK wederom tot de top 7 van de wereld te behoren en zich daarmee te kwalificeren voor de World Games 2013 in Cali, Colombia, is hiermee behaald. Met 1 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles kan het team terugkijken op een succesvol WK! Bijzonder was het 3e achtereenvolgende WK-goud voor Marianke Peeters en Anneloes Peulen op het onderdeel Line Throw. In totaal deden 41 landen mee.

De World Games vinden plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2013 in Cali, Colombia. Het is een internationaal sportevenement voor sporten die niet binnen de Olympische spelen vallen. De World Games worden om de vier jaar gehouden, in het jaar volgend op het jaar van de Olympische Zomerspelen. De 8 best geplaatste landen van het WK mogen deelnemen aan deze wedstrijden.

Van de topsporters wordt direct volgend op de World Games nogmaals een topprestatie gevraagd, aangezien Reddingsbrigade Nederland met hoofdsponsor Interpolis het Europees Kampioenschap Life Saving in eigen land organiseert van 16 – 18 augustus 2013. Mede dankzij partner Interpolis kunnen de onbetaalde topsporters van Reddingsbrigade Nederland zich beter dan ooit voorbereiden op deze internationale wedstrijden en hopen we onze positie in de top 7 te versterken en verbeteren. Voor Reddingsbrigade Nederland is het EK een mooie voorbereiding op de organisatie van de Wereldkampioenschappen LifeSaving “Rescue 2016”. Vorige week werd tijdens het WK in Australië bekend gemaakt dat de Wereldkampioenschappen LifeSaving 2016 aan Nederland zijn toegekend.

De Nederlandse deelnemers in de Masters competitie hebben het ook zeker niet onverdienstelijk gedaan op het WK in Australië. Op de zwembad onderdelen wisten zij mooie resultaten neer te zetten en ook meerdere medailles mee naar huist te nemen. Saskia van Schaik en Hans Vijge pakten het zilver op de 200 m hindernis zwemmen. Op het onderdeel 100m popduiken met zwemvliezen was het goud bij de heren voor Hans Vijge en het zilver voor Eric Dumas. Bij de dames pakte Saskia van Schaik de bronzen medaille. Op de tweede dag wist Hans Vijge in een nieuwe Wereld Record het goud te veroveren bij de 100m LifeSaver en Eric Dumas pakt hier het brons. Bij het onderdel LineThrow zijn niet alleen de deelnemers van het Nationale Team erg snel, ook de masters zijn op dit onderdeel goed vertegenwoordig. Saskia & Francoise veroverden zilver bij de dames en Hans en Stefan deden dat bij de heren!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}