10

juni

Nieuwe Reanimatiepoppen voor Leidse Reddingsbrigade

door Auto // in Nieuws

Op 10 juni 2014 is de wens van de Leidse Reddingsbrigade (LRB) in vervulling gegaan. Met veel dank aan het Rabobankwensenfonds heeft de LRB nieuwe reanimatiepoppen aangeschaft. Vandaag is de set officieel in gebruik genomen.

Het trainen van reanimeren is nodig, omdat in Nederland elk jaar 16.000 mensen een hartaanval krijgen. In nog geen tien procent van de gevallen is er iemand op tijd ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Bij een hartstilstand telt elke seconde. Bij aanvang van reanimatie in de eerste vier minuten kan hersenschade worden voorkomen. In regio Leiden duurt het gemiddeld acht minuten tot een ambulance ter plaatse is. Het is daarom noodzakelijk dat omstanders adequaat eerste hulp kunnen verlenen.

Vorig jaar heeft de LRB bij het Rabobank Wensenfonds, de wens voor een nieuwe set reanimatiepoppen ingediend. De LRB kwam als een van de winnaars uit de bus. De LRB kan met deze nieuwe poppen meer mensen op hoog niveau trainen. De LRB geeft reanimatielessen aan haar leden en externen en zorgt bij circa 50 evenementen in en om Leiden voor de veiligheid.

Dankzij sponsoring van het Rabobankwensenfonds kan de LRB een  goede, maar wel voordelige reanimatiecursus aanbieden. De LRB draagt bij aan de maatschappij door te zorgen dat omstanders weten wat ze moeten doen. In het bijzonder wanneer elke seconde telt.

De set reanimatiepoppen bestaat uit een volwassen reanimatiepop met een digitaal meetsysteem die specifiek geschikt is voor de (semi)professionele hulpverlening. Met behulp van het meetsysteem wordt bijgehouden hoe effectief de reanimatie precies verloopt en waar verbeteringen mogelijk zijn. Bij de set is ook een kinder- en babyreanimatiepop. Hierdoor kunnen de cursussen uitgebreid worden met kinder- en babyreanimatie. Dit biedt onze lifeguards de mogelijkheid om beter getraind te worden in reanimeren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}