13

november

Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool

door Auto // in Nieuws

Op zaterdag 15 en zondag 16 november zal in het in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion het (open) Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool plaatsvinden, de nationale kampioenswedstrijden van de reddingsbrigades in Nederland. In totaal nemen 21 teams, uit binnen en buitenland, deel aan de kampioenschappen.

Op dit NK worden diverse Lifesaving Sport onderdelen, afgeleid van het echte reddingswerk, waaronder het spectaculaire line throw, popduiken met en zonder zwemvliezen en hinderniszwemmen, in een hoog tempo achter elkaar afgewikkeld en zijn er zowel voor de junioren, senioren als de masters medailles te winnen. Op het hoofdnummer binnen de zwembadonderdelen van de Lifesaving sport, de 200 meter Super Life Saver, worden alle elementen van het zwemmend redden in 1 wedstrijd gecombineerd.

Zaterdag 15 november beginnen de wedstrijden om 11.15  uur en zondag 16 november om 10.15 uur  in het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, Antoon Coolenlaan 1 te Eindhoven. De wedstrijden zelf zullen worden gezwommen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Zondag 16 november zullen rond 18.00  uur de overall winnaars bekend worden gemaakt.

Programma-onderdelen per dag:

Zaterdag 15 november
– 200m Hindernis zwemmen
– 4 x 50m Hindernis estafette
– Line throw
– 4 x 25m Pop vervoeren estafette
– 100m Pop vervoeren met zwemvliezen 

Zondag 16 november
– 50 m Pop vervoeren
– 100m Pop vervoeren met zwemvliezen
– 4 x 50m Torbedo boei estafette
– 100m Reddingswisselslag
– 200m Super Life Saver

Volg het NK Lifesaving Pool live via deze link

Na het NK zal de Nationale Selectie voor komend seizoen bekend worden gemaakt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}