25

augustus

Nederlands Kampioenschap Lifesaving Ocean Events 2017

door Auto // in Nieuws

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus zal op het strand van Noordwijk het open Nederlands Kampioenschap Lifesaving Ocean Events plaatsvinden. Het NK Lifesaving Ocean Events 2017 zijn de nationale kampioenswedstrijden op het strand en in de zee van de lifeguards van de reddingsbrigades in Nederland. Op het NK zullen de sporters in een hoog tempo, zowel individueel als in teamverband, met elkaar de strijd aangaan op diverse Lifesaving sport onderdelen. Alle wedstrijdonderdelen zijn afgeleid van het echte reddingswerk.

Competitie tussen lifeguards barst zaterdag 26 augustus los op Noordwijkse strand
Nog geen jaar geleden werd op het strand aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk het WK Lifesaving georganiseerd. Nu zullen leden van de Reddingsbrigade het op 26 en 27 augustus tegen elkaar opnemen op de nationale kampioenswedstrijden Ocean Events voor Junioren, Senioren en Masters . Voor de Junioren en Senioren sporters is het NK tevens een laatste voorbereiding voor de Europese Kampioenschappen die vanaf 2 september plaatsvinden in Belgi«.

Dit weekend staan onder andere de spectaculaire Lifesaving sport onderdelen run-swim-run, beach flags,  board race en de board rescue race op het programma. Alle wedstrijdonderdelen bevatten onderdelen uit het echte reddingswerk van de Lifeguards.  In totaal zullen 167 sporters van 13 reddingsbrigades uit heel Nederland deelnemen aan de competities. 

Gastheer van het NK Lifesaving Ocean Events is de Noordwijkse Reddingsbrigade. Beide dagen starten de wedstrijden om 10.00 uur op het strand en in de zee bij Noordwijk ter hoogte van de Vuurtoren aan de Koningin Wilhelmina Boulevard, vlak voor de Reddingsbrigadepost. Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek. 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}