11

maart

Nacht van Leiderdorp 2012

door Auto // in Nieuws

Afgelopen nacht hebben twee teams van de Leidse Reddingsbrigade heel wat kilometertjes afgelegd tijdens de nachtmarathon De Nacht van Leiderdorp. De 40ste Nachtmarathon startte om 18:00 uur en ging door tot 02:00 uur ‘s nachts. In de 8 uur waarin gezwommen werd, hebben onze teams samen een afstand afgelegd van 46.800 meter. In totaal deden er 12 ploegen van verschillende reddingsbrigades mee aan de Nacht van Leiderdorp. Door alle ploegen samen is er een afstand gezwommen van 287.850 meter, of te wel 11.514 baantjes. De resultaten van onze twee teams waren top. 

Team twee bestond uit Ben Schoo, Eva Sistermans, Johan Nijhuis, Kevin van Polanen, Anne-Marie Meijer, Ilja Wansink en Bryan van den Broek. Helaas was Mike Holswilder, ook teamlid, al na enkele banen zwemmen uitgeschakeld door een schop tegen zijn neus. De andere teamleden hebben dit gelukkig erg goed opgevangen en ze hebben in totaal 21.500 meter gezwommen. Dit was goed voor een 11e plaats.

Team één, bestaande uit Rense Wisse, Melvin van Egmond, Linda van Oosten, Cor jr. de Jongh, Remco de Jongh, Mario Beekman, Patrick Veldt en Rianne Meijer, wist een totale afstand af te leggen van 25.300 meter. Dit was ruim drie kilometer meer dan vorig jaar, waar namelijk een afstand gezwommen was van 22.150 meter. Deze 25.300 meter was goed voor een 4e plaats in het eindklassement. 

We mogen als reddingsbrigade erg trots zijn op alle zwemmers, ze hebben alles gegeven en het resultaat is er naar. Daarnaast mogen we ook onze ploegleiders Cor de Jongh en Carla Nijhuis niet vergeten. Zij hebben alles in goede banen geleid. En Martha Heshusius, lid commissie wedstrijden, heeft zich tijdens de wedstrijd erg nuttig gemaakt door onder anderen aan de zwemmers aan te geven hoelang ze nog moesten zwemmen, ze te coachen op het moment dat ze in het water lagen en als het nodig was sprong ze in met tellen. 

Allemaal wat een TOP prestatie!

Hieronder een selectie van de foto’s die zijn gemaakt. Voor meer foto’s kunt u terecht op onze Facebook pagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}