24

april

Maud van Idols bezoekt Leiden!

door Auto // in Nieuws

Zondag 25 april bracht één van de twee winnaars van de halve finale van Idols, Maud, een bezoek aan Leiden, nadat zij op zaterdagavond samen met Boris de halve finale won.

De Reddingsbrigade was benaderd door de politie om te helpen bij het verzorgen van de veiligheid op het water. Uiteraard waren wij hiertoe bereid, aangezien het een groot evenement zou worden, waarbij reële risico’s bestonden voor de veiligheid van de toeschouwers, gezien de enorme drukte die aan de waterkant verwacht werd.

Vanaf 12.45 uur was de Reddingsbrigade op het water. Het was een prachtige zonnige dag, en er waren veel boten op het water. Toeschouwers begonnen een plaats te zoeken langs de waterkant om zo goed mogelijk zicht te hebben op Maud. Maud zou opstappen bij de Zeevaartschool en per rondvaartboot via het Galgewater en de Apothekersdijk naar de trouwsteiger voor het gemeentehuis varen.

Naast 40 politie agenten waren 2 politieboten en een reddingsboot ingezet voor de veiligheid. Samen met de politie werd besproken hoe de veiligheid geregeld werd. De Reddingsbrigade zou samen met de politieboot van Warmond er voor zorgen dat er een goede doorgang was rond het terras en de brug bij Annie’s Verjaardag en bij de trouwsteiger waar de boot van Maud zou aanmeren. De politieboot van Leiden zorgde voor de veiligheid rond de opstapplaats en voer voor de rondvaartboot van Maud uit.

Ondertussen werd het enorm druk. Zo’n 4000 mensen zochten een goede plek aan de waterkant om een glimp van hun idool op te vangen. De Reddingsbrigade had het druk met het vrij houden van de het vaarwater voor de rondvaartboot van Maud, en het in de gaten houden van al het publiek dat vlak aan de waterkant stond. Rond half drie kwam de rondvaartboot onder luid gefluit en gejuich aan, samen met diverse cameraploegen, bodyguards en andere medewerkers.

Eén toeschouwer nam een duik in de gracht om een zoen van Maud te krijgen. Gelukkig liep hij geen letsel op met de duik in de ondiepe gracht, en kreeg hij een zoen van Maud!

Op het stadhuisplein werden sjaaltjes en handtekeningen uitgedeeld. Nadat Maud vertok, werd het langzaam weer rustiger op het water en op de kant. Maar de terrasjes, die bleven nog een tijd lang gezellig druk!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}