21

september

LRB heeft ook strandwachters

door Auto // in Nieuws

Jaja, het is mogelijk, ook bij de Leidse Reddingsbrigade zijn er mensen die hun Strandcertificaten halen. Deze zomer heeft Daphne van der Meijden via de Domburgse Reddingsbrigade haar strandwacht brevet gehaald.

Na een zomer getraind te zijn, door een bekende instructeur van onze vereniging (Rianne Meijer), was het dan zo ver. Op 22 augustus 2010 was er examen op het strand van Renesse. Na de bekende bevrijdingsgrepen te hebben laten zien, de transportgrepen die op het strand gebruikt worden geshowd te hebben. Begon het echte werk, met specifieke reddingsmethoden zoals kettinggreep, lijnredding, zwin afzoeken en tuigjes redding werden drenkelingen uit het water gehaald. Vervolgens werd haar conditie getest met een run-swin-run, onderwater zwemmen en vervoeren in zee. En dat is moeilijk dan je denkt, met al die golven en stroming. Na de praktijk werd ook haar theoretische kennis over het strand getest.

En dan uit eindelijk, aan het einde van de dag… DE UITSLAG

En deze uitslag was positief, Daphne van der Meijden heeft haar strandwacht brevet gehaald. En volgend jaar wil ze graag haar strandwacht A halen.

Daphne, namens de Commissie Redactie feliciteren we je van harte met je strandwacht brevet. Lijkt jou dit ook wat, vragen kun je altijd stellen aan Rianne Meijer of aan Daphne van der Meijden zelf.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}