17

december

LRB doet mee met Schoolsport

door Auto // in Nieuws

Sportbedrijf Leiden probeert kinderen en jongeren in beweging te zetten door ze te laten kennismaken met diverse sporten. Velen zullen er niet aan denken, maar zwemmend redden is TOPsport. Daarom biedt de Leidse Reddingsbrigade in samenwerking met Sportbedrijf Leiden een cursus zwemmend redden aan.

De cursus is een korte inleiding in het zwemmend redden als sportbeoefening. De aandacht zal in eerste instantie gericht zijn op het redden van jezelf en drenkelingen tijdens een waterongeval. Zo leren de kandidaten onder anderen vervoergrepen (het vervoeren van een drenkeling), bevrijdingsgrepen (om jezelf te kunnen bevrijden als een drenkeling je zo vast pakt dat jezelf niets meer kan doen) en omgaan met reddingsmiddelen zoals reddingsklos, -boei, -haak, -bal, -zak, -tuigje en –lijn, torpedoboei of rescuecan. Verder wordt de eigen zwemvaardigheid flink verbeterd. Want zonder een goede conditie kun je iemand anders niet redden. Als afsluiting van de cursus biedt de Leidse Reddingsbrigade de mogelijkheid op een zondag een halve dag vaaropleiding te volgen op diverse reddingsboten. Zo maken de kandidaten kennis met het echte werk, want binnen de reddingsbrigade is er meer te doen dan alleen maar zwemmen, namelijk lesgeven, varend redden, evenementen bewaking en wedstrijdzwemmen.

Zwemmend redden is geschikt voor jong en oud. Daarom organiseert de Leidse Reddingsbrigade de cursus voor kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie van 6 t/m 18 jaar. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de leeftijdsgroepen gemaakt worden. Voor de cursus kunnen de kinderen en jongeren terecht op vrijdagavond in zwembad De Zijl of het Vijfmeibad.

Voor meer informatie over de Leidse Reddingbrigade en over de Schoolsportcursus is te vinden op www.lrb.nu. Direct aanmelden kan door te gaan naar: http://www.sportbedrijfleiden.nl/kennismakingscursussen/kennismakingscursussen__schoolsportcommissie/inschrijfformulier/. Aanmelden voor 4 januari 2013.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}