6

maart

Lifeguard opleidingen internationaal erkend

door Auto // in Nieuws

Vernieuwde opleiding biedt mogelijkheid om ‘beroepsredder’ te worden

De ILS (International Life Saving Federation) heeft de vernieuwde opleidingen van Reddingsbrigade Nederland om ‘lifeguard’ te worden internationaal erkend. De ILS is de wereldwijde koepel van erkende reddingsorganisaties en dè autoriteit op het gebied van het voorkomen van verdrinkingen, de kwaliteit van reddingsopleidingen en de Life Saving Sport.

Vorig jaar heeft de Reddingsbrigade haar opleidingen tot lifeguard (strandwacht) en diverse specialisaties vernieuwd om deze beter aan te laten sluiten bij de door ILS voorgeschreven competenties voor deze functies.

Met het nieuwe diploma op zak kan een lifeguard in binnen- en buitenland ook beroepsmatig aan de slag en worden ingezet bij grensoverschrijdende hulpverleningen, zoals overstromingen. In het verleden waren strandwachtopleidingen van Reddingsbrigade Nederland ook al internationaal erkend door de ILS, maar vanwege nieuwe internationale eisen moesten de opleidingen worden geactualiseerd.

Jaarlijks worden zo’n 600 mensen opgeleid tot lifeguard bij de Reddingsbrigade. Er zijn ongeveer 1.500 mensen actief als lifeguard bij de Reddingsbrigade op stranden en bij recreatiewaterin heel Nederland. Zij verlenen gemiddeld jaarlijks 8.250 keer hulp op en rond het water.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}