8

november

Liefs uit Londen

door Auto // in Nieuws

Lieve allemaal!!

Hier een berichtje van Femmie vanuit Londen. Zoals jullie misschien wel weten ben ik eind augustus vertrokken naar Londen om voor een jaar als au pair te werken in een gezin. Ik woon in de wijk Barnes wat ongeveer met de trein z’n 35 minuten van the Big Ben af ligt. Het gezin bestaat uit een Engelse vader die de hele dag thuis is en een hele hardwerkende Nederlandse moeder verder hebben ze 3 kinderen, twee jongens van 6 en bijna 8 en een meisje van 4, drukke bende dus altijd.

Ik werk 5 dagen in de week en dan van ‘s ochtends 7 uur (ja inderdaad vroeg!!) tot 9 en dan weer van half 3 tot 7. En tussendoor doe ik ook nog de was en houd ik het huis netjes. Hier in Engeland is het vrij gebruikelijk dat kinderen op privé scholen gescheiden naar school gaan, meisjes naar ’n meisjes school en jongens naar ’n jongens school, daarom is het handig dat we met twee thuis zijn aangezien het meisje met de trein naar school gaat. ’s Middags na school hebben we bijna altijd wel wat te doen, de ene keer is ’t ballet dan tennis, dan golf of zwemles of muziekles. Verder kook ik elke dag voor de kindertjes, en zowaar krijg ik elke keer te horen dat het ‘delicious’ is. Ook hebben de kinderen Nederlandse les om hun Nederlands te verbeteren, dus we doen iedere dag netjes onze huiswerk, we zijn nu bijvoorbeeld bezig met het leren van de ledenmaten, zoals armen, benen, tenen, enzovoort.

In de tijd dat de kinderen naar school gaan, ga ik zelf ook nog 3 dagen in de week 2 uur naar Engelse les. Erg gezellig en ik heb er al heel veel meiden leren kennen, van alle nationaliteiten. We zitten in de klas met mensen uit Spanje, heeeeel veel Duitsers, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Korea, China en Italië, erg gevarieerd dus. Vaak gaan we daar voor even wat drinken in café nero. Het is hier overigens heel normaal dat mensen niet thuis koffie drinken, maar naar een Starbucks, Nero, of Costa koffie gaan. Je komt ze dus nog in de hele straat tegen! Haha!

Ook ga ik tussen de bedrijven door nog een paar keer per week naar de sportschool. Echt heerlijk om dan even weg te zijn van huis en even lekker te sporten, of soms stiekem even lekker in de spa te gaan zitten bij de sportschool, hihi. Ik doe tegenwoordig ook aan yoga dus ik ben lekker sportief bezig!

In de weekenden ben ik vrij om te doen wat ik zelf wil, wel moet ik af en toe ’s avonds oppassen omdat ze zelf dan uit eten gaan met vrienden, maar dat is verder geen probleem omdat ik gedurende de dagen zo veel doe dat ik meestal ’s avonds helemaal kapot ben en lekker thuis op de bank wil zitten.

Ik heb al echt heel veel gezien hier van Londen, ik voel me echt al heel erg thuis, ik weet hoe de treinen metro’s en bussen werken en ik weet hoe ik overal moet komen. En het voornaamste is dat ik de taal tegenwoordig vloeiend spreek. Je kunt hier echt van alles doen, je kunt een drukke dag in Londen alle bezienswaardigheden bezoeken zoals the Big Ben en the Londen Eye en West End (waar allemaal musicals zijn). Maar je kunt bijvoorbeeld ook leuk naar Covent Gardens gaan, een hele leuke overdekte markt met allemaal straatmuzikanten, die auditie moeten doen om er te mogen spelen. Maar je kunt natuurlijk ook naar Richmond Park gaan, (een heel mooi natuurpark op ongeveer 15 min fietsen van mijn huis) waar je lekker tot rust kunt komen en kan genieten van de wilde hertjes. Of je kunt een dagje lekker shoppen in Oxfordstreat of in Westfield een gigantisch groot winkelcentrum met van allerlei winkels van Prada tot H&M.

Kortom er is dus echt van alles te doen. Deze dingen heb ik dus allemaal al gedaan, echt heel leuk, en dan te bedenken dat ik hier nog niet eens twee maanden zit! Ik heb het echt waanzinnig naar me zin, en ik maak zo veel dingen mee. De familie is ook echt geweldig ik heb ’t heel erg getroffen met ze, want ze zijn heel erg aardig, ik praat met de vader de hele dag Engels en de moeder is heel veel op reis dus die zie ik wat minder. Maar dat is natuurlijk wel weer heel goed voor mijn Engels.

 

Nou ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo een kleine update te lezen van mij vanuit Londen, het is een druk leventje hier, altijd werken en de mensen werken zelfs op zaterdag heel vaak nog. Voor mij is het een hele ervaring en ik ben reuze blij dat ik de keuze heb gemaakt om dit te gaan doen. Natuurlijk mis ik jullie af en toe wel hoor, ik ben erg benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat en of de trimmers een nieuwe lerares hebben gevonden want ik vond ’t erg jammer om jullie geen les meer te kunnen geven, omdat we echt ’n leuk clubje waren geworden! Houden we zo hoor! Wie weet kom ik na deze ervaring wel weer terug bij de brigade! Want soms mis ik het wel hoor! Dan ga ik snel even zwemmen in de sportschool om toch even het gevoel van de brigade te krijgen.

Als jullie het leuk vinden om nog mee verhalen van mij te lezen dan kunnen jullie kijken op www.femmievanrooijen.waarbenjij.nu en om mijn foto’s te zien kun je naar www.fvr.dreamcode.nl gaan!

Groetjes van uit Londen, Femmie!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}