3

juli

Leede concert

door Auto // in Nieuws

Op de Leede werd er op 16 juni 2011 een Jazz-concert gegeven. De high-society van Warmond was zeker aanwezig, maar daarnaast waren er ook leden van de LRB aanwezig. Om te voorkomen dat er mensen in het water zouden vallen, en om hier en daar wat te helpen in het geval EHBO-gevalletjes. Benieuwd naar de bewaking… klik dan snel verder.

Om 18:30 uur stonden onze bewakende leden bij de loods, Patrick en Rianne en Stef, een introducée, hadden er zin in. Na snel de vlet gelanceerd te hebben voeren ze richting de Leede waar het concert plaatsvond. Bij aankomst gingen ze richting de organisatie om zich te melden. Daar kregen ze gelijk BBQ bonnen mee om nog mee te kunnen genieten van de BBQ. Onze bewakende leden hadden niet zo heel veel gegeten dus de lekkere dingen van de luxe BBQ gingen er zeker in. Om 20:00 uur begon het concert. Allereerst trad er een leuke, nieuwe band op. Bestaande uit drie enthousiaste jonge-jazz muzikanten. Na hun optreden was er een korte pauze waarbij een DJ lekkere muziek draaide. In de tussen tijd kwam de moeder van een van de muzikanten hulp zoeken voor haar zoon (een van de Jazz-muzikanten die net opgetreden had) bij de EHBO. Hij had door de snaren van zijn bas-gitaar zijn vingers opengehaald. En ja, hij had toch echt even een pleister nodig. Nadat de pleister geplakt was konden onze bewakende leden weer rustig verder genieten van de muziek. Het volgende optreden was van een al veel ervarenere Jazz-band. Tijdens de swingende tonen van de band hadden onze redders niet zo heel veel meer te doen dan lekker genieten en af en toe even een rondje lopen. Als laatste trad er een fancy Jazz-band op die Jazz wist te combineren met discotheek muziek. Door deze band liep het feestje, want zo werd het concert daar genoemd, nogal aardig uit. 

Rond een uur of half 1 gingen onze redders terug richting de loods. Echter kwamen ze toen achter iets wat niet heel erg handig was, namelijk dat ze geen verlichting bij zich hadden. Ze moesten alleen wel naar de loods, dus er zat niks anders op dan met een mobiel verlichting verzorgen. Dit werkte prima en het was dat ze zelf de politie aanklampten toen ze die tegen kwamen want anders hadden ze zo zonder problemen verder mogen varen. Het verzoek om een escorte werd door de politie helaas niet ingewilligd, want ze vonden de verlichting wel prima. Dus zo ging de vlet rustig verder, met een mobiel als licht, op naar de loods. Rond een uur of twee waren onze redders thuis. Want het terugvaren had toch wat meer tijd in beslag genomen. Want ja verantwoord varen was toch wel het idee achter het rustig terugvaren zonder goede verlichting. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}