25

mei

Landelijke 06-polsbandjescampagne zomer 2017 van start

door Auto // in Nieuws

Donderdagmiddag 25 mei werd op de ‘Internationale Dag van het Vermiste Kind’™ het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjes campagne. Wethouder Barnhoorn reikte samen met Chase, een van de pups uit de tv serie PAW Patrol, op het strand de 1e nieuwe PAW Patrol 06-polsbandjes van het seizoen 2017 uit. Reddingsbrigade Nederland, de Politie en Nickelodeon werken samen in deze campagne om vermiste kinderen sneller te herenigen met de ouders. Daarnaast krijgen ouders en kinderen deze zomer tips hoe ze afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen op het strand en rond het water.

Reddingsbrigade Nederland, Politie en Nickelodeon starten in Noordwijk  op ‘Dag van het Vermiste Kind’™ landelijke 06-polsbandjes campagne.
Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de Politie veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De kinderen zijn vaak in een oogwenk aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Het doel  van de gezamenlijke landelijke 06-polsbandjesactie is om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt en wat ze moeten doen  als een kind toch kwijt raakt. De PAW Patrol 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel.

06-polsbandjes
Vanaf 25 mei worden op stranden en bij recreatieplassen gratis PAW Patrol 06-polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards van de Reddingsbrigade en via aanwezige politieposten. Op het 06-polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo´n 900 kinderen na vermissing weer samen gebracht met hun ouders. Met de 200.000 gratis beschikbare PAW Patrol 06-polsbandjes, waar ook dit jaar weer de herkenbare heldhaftige puppy’™s van Nickelodeon’™s PAW Patrol op afgebeeld staan,  wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.

Tips voor een veilig dagje aan het water met kleine kinderen  

1)     Maak afspraken met jouw kind. Spreek een herkenbaar vast punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

2)     Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal  eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.

Spreek met jouw kind af dat als hij of zij jou kwijt raakt hij of zij naar de Reddingsbrigade gaat om hulp te vragen jou weer te vinden.

3)     Doe jouw kind een 06-polsbandje om met hun naam en jouw telefoonnummer erop.

4)     Zorg dat je jouw mobiele telefoon mee hebt, aanstaat en voldoende is opgeladen

5)     Is jouw kind terecht? Word niet boos op jouw kind, maar wees blij het weer te zien en troost jouw kind indien nodig.

6) Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

7) Gebruik in zee geen vlinderbandjes bij jouw kind in verband met de invloed van wind, stroming en golfslag. 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}