25

mei

Landelijke 06-polsbandjesactie van start

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade en Politie starten in Scheveningen campagne met tips voor de strandbezoeker om zoekraken kinderen te voorkomen.

Maandag 25 mei gaf Irma Schijf, hoofd  Landelijk Bureau Vermiste Personen van de Poltie, in Scheveningen het startsein voor de landelijke 06-polsbandjesactie van de Reddingsbrigade en de politie. Op de ‘Dag van het Vermiste Kind’™ reikte mevrouw Schijf op het strand het eerste 06-polsbandje uit. Irma Schijf: ‘Politie en Reddingsbrigade werken op het strand al jaren intensief samen bij de meldingen van vermiste kinderen.  Dat gaat goed, maar het is nog beter om het zoekraken van kinderen op het strand te voorkomen. Daarom is het goed dat vandaag hier op deze speciale dag de campagne om het zoekraken van kinderen tegen te gaan van start gaat’. Vrijwilligers van de Reddingsbrigade en medewerkers van de politie gaven tips aan de ouders voor een veilig dagje aan het strand en deelden 06-polsbandjes uit.

Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de Politie veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Kinderen zijn kwetsbaar en de schrik en angst is altijd groot voor diegene die het overkomt.  Het doel  van de gezamenlijke landelijke 06-polsbandjesactie is om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt. De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel.  Daarnaast krijgen ouders tips hoe  ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest.

06-polsbandjes
Vanaf 25 mei worden op de stranden en bij recreatieplassen 06- polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards en via aanwezige politieposten. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo’™n 900 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de dit jaar 120.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.


Tips voor een veilig dagje strand met kleine kinderen
1) Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

2) Gebruik in zee geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de invloed van wind, stroming en golfslag.

3) Doe uw kind een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer erop.

4) Zorg dat u uw mobiele telefoon mee heeft, aan staat en voldoende is opgeladen.

5) Spreek een herkenbaar vast punt af, voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

6) Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal  eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.

7) Is uw kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}