25

mei

Landelijk 06-polsbandjesactie van start op ‘Dag van het Vermiste Kind’

door Auto // in Nieuws

Zondag 25 mei werd in Zandvoort tijdens de ‘Dag van het Vermiste Kind’ het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjesactie. De burgemeester van Zandvoort, de heer Niek Meijer, reikte op het strand het eerste 06-polsbandje uit. ‘De politie en de reddingsbrigade werken op het strand van Zandvoort al jaren intensief samen bij vermissingen, en daar zijn wij erg trots op! Het is fantastisch dat vandaag hier op deze speciale dag deze mooie campagne om de strandbezoeker nog meer van het strand te laten genieten van start mag gaan’. Vrijwilligers van de Reddingsbrigade en medewerkers van de politie gaven tips aan de ouders voor een veilig dagje aan het strand en deelden 06-polsbandjes uit.

Reddingsbrigade en Politie geven startsein met tips voor de strandbezoeker en zoekraken kinderen te voorkomen.

Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de Politie ruim duizend meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Kinderen zijn kwetsbaar en de schrik en angst is altijd groot voor diegene die het overkomt. Het doel van de gezamenlijke landelijke 06-polsbandjesactie is om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt. De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. Daarnaast krijgen ouders tips hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest.

06-polsbandjes
Vanaf 25 mei worden op de stranden en bij recreatieplassen 06- polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards en via aanwezige politieposten. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomer van 2013 werden op het strand en bij recreatiegebieden 1.221 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de dit jaar 175.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.
In Zandvoort werden met de aftrap van de landelijk actie tijdens de Internationale ‘Dag van het Vermiste Kind ook de afspraken, die gemaakt zijn tussen Reddingsbrigade Nederland, Politie en de KNRM op het gebied van kind vermissingen op het strand en bij recreatieplassen, bevestigd.

Tips voor een veilig dagje strand met kleine kinderen
1) Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

2) Gebruik in zee geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de invloed van wind, stroming en golfslag.

3) Doe uw kind een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer erop.

4) Zorg dat u uw mobiele telefoon mee heeft, aan staat en voldoende is opgeladen.

5) Spreek een herkenbaar vast punt af, voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

6) Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.

7) Is uw kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}