3

juli

Korte Vliet Lustrum bewaking

door Auto // in Nieuws

Afgelopen zondag 28 juni 2009 was er door Roei- & Zeilvereniging ‘Die Leythe’ de eerste Korte Vliet Lustrumwedstrijden georganiseerd. De LRB was hier ook bij met twee boten ten behoeve van de veiligheid van de toeschouwers en de roeiers zelf!

Bij deze bewaking waren er door de LRB de de snelle boot (Duarry) en de reddingsvlet ingezet. De dag begon vroeg voor een zondag, rond de klok van 8:00 uur verzamelde we in de botenloods. De LRB-bewakers voor deze dag waren Maarten, Helianne, Danny en Mike. 

Rond de klok van 9:00 uur kwamen we aan bij de het clubhuis van ‘Die Leythe’. hier kregen we koffie, een korte bespreking wat de bedoeling was voor de bewaking en contacten met o.a. de waterpolitie. 

Om 11:00 uur was de eerste start. De bedoeling was om ongeveer 1 km zo snel mogelijk te roeien. Dit gebeurde o.a. in mans skiffs of gladde 8 met stuur. Er werd 1 keer gestart en daarna roeide de gestarte ploeg terug naar ‘Die Leythe’. 

De tweede start was om 12:30 uur en de laatste start was om 14:00 uur. 

Over het totaal was het een rustige bewaking waarna we na afloop van de wedstrijden terug gingen naar het clubhuis van ‘Die Leythe’. Hier hebben wij een tijdje vertoefd aan het water kregen als dank voor de inzet een goed fles wijn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}