4

mei

Koninginnedag 2012

door Auto // in Nieuws

Iedereen viert Koninginnedag op zijn eigen manier. Zo ook de LRB. Net als ieder jaar waren zij met twee boten te vinden in de grachten van Leiden en met een promotiekraam op de vrijmarkt.

Om 7:00 uur stonden op koninginnedag enkele LRB’ers bij de loods om de vlet te water te laten en een Marshall (ter vervanging van de Duarry) op te halen bij de Kaag. Onderweg terug naar de binnenstad liepen ze wat vertraging op. De vlet had namelijk een kleine hulpverlening, een sleepje. In de tussentijd waren in de binnenstad al andere LRB’ers druk bezig met het in orde maken van de stand.

Dit jaar hadden we wat nieuws bij de stand. Leer iemand redden met een klos. Dit jaar kon iedereen een lesje krijgen in het klosgooien. Dit trok met name jonge kinderen. Naast deze actie werd er geld ingezameld voor de nieuwe boot, klossen en ResQme’s verkocht en flyers uitgedeeld. Of te wel een hele boel promotie.

De bewakers hadden naast het sleepje in de ochtend nog een andere redding die dag. Ze hebben namelijk vier kleine eendjes die zonder moeder in de grachten rondzwommen gered. De dierenambulance is ze komen ophalen. Verder hebben ze de hele dag mensen gewaarschuwd dat de Karnemelksbrug afgesloten was en dat men daaronder alleen links af kon, en ze hebben het verkeer hier geregeld.

Aan het einde van de dag was er nog een sleepje, op de weg terug naar de loods. De Marshall nam hem aan waardoor de vlet door kon varen naar de loods. Hier werden twee LRB’ers afgezet om alvast te gaan opruimen terwijl de Marshall teruggebracht werd naar de Kaag. Op de Kaag was er voor de jonge bewakers nog de mogelijkheid om te varen. In de tussentijd werd er in de loods even goed opgeruimd. Alle vesten werden opgeblazen, afgespoeld, gedroogd en opgevouwen, de binnenpakken van de droogpakken werden er uitgehaald om gewassen te worden en al de andere dingen die nog opgeruimd moesten worden, werden opgeruimd.

Toen de vlet terug kwam was het alleen nog maar een kwestie van snel de vlet traileren en opruimen en de laatste vesten schoonmaken. Op het moment dat de vesten te droge hingen was er voor de redders de mogelijkheid om even te genieten van een drankje. Nadat deze op waren, waren de vesten droog en konden ze ingevouwen worden. Vervolgens konden de LRB’ers om 20:45 uur naar thuis.

Het was een lange, mooie en drukke dag geweest, maar zeker geslaagd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}