8

november

Kidsweekend 2010

door Auto // in Nieuws

Piraten heb je ze ooit gezien in het clubhuis? Nou wij wel. Op 25 en 26 september liepen er wel een 13 kleine piraten rond, en dan waren de grote piraten nog niet eens meegeteld. Met deze 13 piraatjes zijn er een hele boel activiteiten gedaan.

Op zaterdag 25 september begon dit spannende piratenweekend voor alle kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Allereerst werd er begonnen met een kennismakingsspel, zodat elke piraat wist wie, wie was. Niet altijd is er bekend wie er vanuit het andere bad aanwezig is. Vervolgens werd er buiten gespeeld om daarna vlaggen en bandana’s te maken. Deze mooie vlaggen en bandana’s werden door het hele clubhuis opgehangen. Na dit alles werd er een speurtocht gedaan door het Leidse Hout zodat de leiding alles kon opruimen en eten kon klaarmaken. Toen de piraten terug kwamen in het clubhuis konden ze vrijwel direct schaften want de frietjes stonden klaar. Die avond was er nog een spannend avondprogramma waarbij de piraten moesten laten zien hoe goed ze een smokkelroute kunnen vinden in het donker. Echte piraten zijn natuurlijk niet bang in het donker. Na deze spannende tocht door het Leidse Hout was er warme chocolademelk, om weer warm te worden. Ondertussen ging een deel van de leiding terug naar het Leidse Hout om op te ruimen, echter was de leiding wel wat bang in het donker. Maarja, zij waren ook niet zulke stoere piraten. Ondanks het zeer drukke programma van die dag, waren de piraatjes nog niet moe genoeg om te gaan slapen, zodat de leiding op de uitkijk moest zitten.

De volgende ochtend kregen ze een echt piratenontbijt, met bruine boterhammen voor de voldoende energie, net als het glas melk. Vervolgens moesten ze in het Leidse Hout laten zien hoe goed ze zijn in het veroveren van een vlag, tijdens levend Piraten Stratego. Overigens bleef er een piraat achter om op het roversnest te passen. Toen ze terug kwamen stond natuurlijk een goede lunch klaar, want van vlaggen roven krijg je honger. Na de lunch is er nog trefbal gespeeld en daarna was helaas dit spannende piratenweekend afgelopen.

Heb je dit gemist, let de volgende keer dan goed op de posters zodra die weer ophangen en meld je aan!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}