1

februari

Kent u deze Commissie?

door Auto // in Nieuws

De Commissie Bewakingen (ook wel afgekort CBE) valt bij de LRB onder Technische Zaken. Kortweg regelt en voert de CBE alles uit op gebied van waterhulpverlening. De commissie is eind jaren ’90 opgericht met als doel in Leiden en omgeving bewakingen uit te voeren op en rond het water.

Momenteel bestaat de commissie uit de volgende personen:

  • Jeffrey Veldt (Voorzitter)
  • Mike Holswilder (Secretaris)
  • Pieter Naber (Budgetbeheerder en Hoofd Lifeguard belangen)
  • Maarten Kluts (Coördinator bewakingen extern: opdrachtgevers)
  • Martha Heshusius (Coördinator bewakingen intern: LRB)
  • Danny Captein (Hoofd Materiaal)

De LRB heeft net als de meeste andere reddingsbrigades die bewaken geen eigen bewakingsgebied met post. Wel bewaakt de LRB in Leiden en op de Kagerplassen. De LRB is meer gericht op evenementenbewaking. Voor deze bewakingen vraagt de LRB een vergoeding om uit de kosten te komen.

Naast het uitvoeren van bewakingen regelt de CBE ook grotendeels de opleidingen voor bewakingen. Nadat leden hun brevetten in het zwembad hebben gehaald kunnen zij vanaf de brevetten Life Saver al meedraaien met bewakingen en opleidingsdagen en- avonden.

In overleg is het mogelijk om te starten met de opleidingen voor Lifeguard. Hiervoor zijn drie verschillende diploma’s met hun eigen gebied (zwembad, open water of zee) en specialisaties:

  • Junior Lifeguard
  • Lifeguard
  • Senior Lifeguard

De nieuwe opleidingslijn, ook wel genaamd ‘Waterhulpverleningslijn’ zal bij de LRB rustig gestart worden. Naast deze nieuwe opleiding verzorgen wij ook cursussen voor het Klein Vaarbewijs.

Als laatste maar niet als minste heeft de CBE haar eigen materiaal in beheer. In een botenloods in Leiderdorp staan de meest gebruikte materialen voor een bewaking. Zo beschikken wij over een snelle boot. Namelijk een Daurry type Master 400. Echter is deze aangeschaft in 1999 en deze nodig aan vervanging toe. Recentelijk is de oliebollenactie geweest om geld bij elkaar te sparen voor een nieuwe boot. Ook is de opbrengst van de Grote Clubactie 2011 naar de pot gegaan voor de nieuwe snelle boot. Helaas hebben we nu nog niet voldoende geld om deze boot te vervangen. Dus zou u ons kunnen helpen op een of andere manier dan horen wij dit graag. U kunt dan mailen naar cbe@lrb.nu.

Verder hebben we nog een bondsreddingsvlet, deze hebben we gesponsord gekregen van Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in mei 2007. Met deze boot voeren wij voornamelijk bewakingen uit in de Leidse binnenstad.

Behalve de twee reddingsboten hebben we ook de beschikking over professionele portofoons met reddingsbrigade kanalen, zeilkleding en overlevingspakken (lees waterdichte werkpakken) en diverse reddingsmiddelen.

Als commissie zijn we altijd op zoek naar nieuwe jonge leden die het leuk vinden om te bewaken en verder willen binnen de reddingsbrigade. Mocht jij dit willen dan kun je contact opnemen per e-mail via cbe@lrb.nu of spreek Danny aan in het Vijfmeibad of Jeffrey in de Zijl.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}