26

juli

Kennismakingsdag 2005

door Auto // in Nieuws

Voor de organisatie begon de dag lekker vroeg zo rond 9.00 u. Gelukkig waren er al redelijk wat spullen op zaterdag klaar gezet, zodat we rustig konden beginnen met een kopje koffie.

Na dit moesten we toch echt aan de slag. Richard en Freya begonnen bij de boten, zij zetten alles klaar en laadden de boten vol. Rik en Jeffry gingen op zolder aan de slag met het pakken van de spullen die nog misten. Rob en Marieke begonnen in de bestuurskamer om alles te noteren en uit te zoeken, zodat iedere medewerker een zeilsetje met een redvest had. Ook smeerden zij even de lunch en zette koffie, voor bij de lunch. Het inpakken gebeurde vrij snel, zodat er nog even tijd was om een kopje koffie te drinken en een heerlijk gebakje te eten. Na nog een kopje koffie en een gebakje gingen we op weg naar het Joppe.

Als eerst ging de Duarry, onze snelle boot, met Richard en Reinier (een van onze geweldige chauffeurs!) naar het Oegstgeesterkanaal, om daar de boot te water te laten. Later volgde Remco en Jeffry op de fiets. Marieke en Oscar kwamen iets later aan met de vlet. Nadat deze de boten in het water lagen begaven wij ons naar het Joppe. Na wat foto's gemaakt te hebben vanaf de loop-/ fietsbrug naar Koudehoorn, konden we rustig verder varen naar een aanlegsteiger van Koudehoorn. Hier laadden we snel de boten uit en begonnen we met opbouwen.

Remco en Rik stortten zich op het reddingsvlot en bliezen deze op met de pomp. Rob, Marieke, Oscar en Freya hadden het lastiger. Zij hadden een tent die we nog nooit opgezet hadden, die moesten ze proberen op te zetten. Na wat stuntelen stond de tent eindelijk op zijn plaats en was het alweer lunchtijd, iets waar wij echt trek in hadden.

Na de lunch kwamen de eerste deelnemers al. Nog vol goede moed, het weer zat immers mee, begonnen we aan de dag. De groepjes werden gemaakt en verdeeld over de instructeurs. We hadden 5 onderdelen. Het eerste onderdeel was het varen met de vlet. Hoe werkt dit allemaal? Dit konden ze zelf ontdekken door met de vlet te varen. Een van de opdrachten was om een achtje te varen.

Het tweede onderdeel was het binnenboord halen van een slachtoffer in de Duarry, onze snelle boot. Dit was een leuke oefening, die best goed bleek te gaan. Na deze oefening was er een kleine pauze en werd er gevoetbald en geluierd.

Onze derde oefening was communicatie met de portofoons, knopen leren en een aantal vragen dat beantwoord moesten worden. Na wat oefenen zaten een aantal knopen en communicatieregels er redelijk in. Ook over de vragen werd goed nagedacht en bijna allemaal goed beantwoord.

De vierde oefening was een stukje beademing op onze oefenpop Annie. Na wat gegiebel werd er toch serieus geoefend. Ook kregen ze een stukje uitleg over het backboard en hier hebben we uiteraard ook mee geoefend.

Na deze oefeningen werd er een korte demonstratie gegeven. Oscar en Jeffry zaten in de Duarry en door een uitwijkmanoeuvre vliegt Jeffry overboord. Remco, Danny C en Marieke zien dit gebeuren en snellen te plaatsen. Ze brengen Jeffry aan de kant door middel van het backboard, dit omdat hij klaagt over tintelingen in zijn linkervoet wat zou kunnen duiden op een letsel van de wervelkolom.

Hierna konden de deelnemers zich om kleden en werden ze afgezet op het reddingsvlot om vanuit daar terug te gaan naar de kant. De meeste vonden dit erg leuk en lagen snel in het koude water. Na dit alles moest er natuurlijk opgeruimd worden, iets wat snel gedaan werd. Nu gingen de meeste terug op de fiets naar de Klos om te gourmetten. Richard, Oscar en Marieke voeren de boten terug naar het Oegstgeesterkanaal, om vanuit daar met de auto en de boot op de trailer naar de Klos terug te keren.

Terug in de Klos waren Fred, Ria en Jaqueline er al. Zij hadden alles klaargezet om zo aan tafel te kunnen gaan. We probeerden dit zo snel mogelijk, maar natuurlijk moest eerst ook alles opgeruimd worden. De boten in de containers, de zeilsetjes terug op zolder en het overlevingsvlot netjes uitgehangen in de schuur. Dit gedaan, konden we zo aan tafel, waar de gourmetstellen, het vlees, salades, brood en alles wat maar nodig is om te gourmetten al klaar stond. We konden zo beginnen! Na heerlijk gegeten te hebben, kregen we nog een ijsje om vervolgens al terug naar huis te keren, het was immers al 21.30!

Toen de deelnemers weg waren, moest de rest nog even snel alles op ruimen om vervolgens na een biertje gedaan te hebben zelf ook huiswaarts te keren!

Namens de Commissie Bewakingen,

Marieke van Vegten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}