17

juli

Kaagweek 2011

door Auto // in Nieuws

 

Van zaterdag 9 juli tot en met woensdag 13 juli was de bewaking van de 91e Kaagweek georganiseerd door de Koninklijke Watersport Vereniging de Kaag!

Hierbij is de LRB met bewakers en de LRB snelle boot, de Duarry.

Voor dit evenement waren veel bewakers die dit mooie zeilevenement niet wilde missen. De bewakers (in willekeurige volgorde) hebben 1 of meerdere dagen bewaakt:

Danny, Jeffrey V, Oscar, Martha, Teun, Jeffry H, Rense, Linda, Ruben, Remco, Rianne en Mike.

 

Hieronder een kort verslag van dag tot dag. 

 

De zaterdag begon om 7:30 uur bij de botenloods om de Duarry te water te laten en naar de Kaagsoos te varen. De zeilwedstrijden begonnen om 10 uur. Deze dag was een heerlijke rustige dag met ruim voldoende wind voor de zeilers. Doordat de dag erg bewolkt begon bleven de vaartoeristen bijna de gehele dag weg, dit was dus top voor de zeilers. In de middag nam de wind toe. Hierbij hebben we hulp verleent aan een Splach (problemen met het zeil) en is er een Cadet gesleept.

 

De zondag begon een halfuurtje later doordat we de Duarry bij de Kaagsoos achterlaten zodat we niet elke dag hoeven te varen en de boot in en uit het water hoeven te halen. Na alles in gereedheid te hebben gebracht (o.a. alle materialen terug in de Duarry) begonnen we aan een lekker bakkie koffie. De start van de zeilwedstrijden was wederom om 10 uur. Deze dag was er wat minder wind, maar voldoende om 2 zeilwedstrijden te houden.  Aan de eind van de middag hebben we nog hulpverlening uitgevoerd bij een Cadet.

 

De derde dag (maandag) begon voor de zeilers slecht: geen wind. Het gevolg was dat de wedstrijden werden uitgesteld voor onbepaalde tijd. Voor ons het moment om eens lekker bakkie koffie te drinken. Na verder de ochtend verstrijkt werd gemeld dat de ochtend wedstrijden werden afgelast, dus konden wij op de kant onze LuPa’s (= LunchPakket) nuttigen. De wedstrijden voor de Regenbogen gingen wel gewoon door, dus het water op. De wedstrijden begonnen met weinig wind en werden starten ook wat later. Het moment om nog eens even te gaan zwemmen! Ja en Linda moest het omgelden, die wilde zo graag het water in, maar had geen zwemkleding aan. Dan kan je ook gewoon met kleding gaan zwemmen… Met medewerking van Remco en Jeffry kwam een wens in vervulling voor Linda.

 

De vierde dag begon voor ons lekker met een bakkie koffie. Na alles gereed was konden we het water op. De wedstrijden begonnen om 10 uur. De spanning en sensatie was voornamelijk bij de laatste klasses zoals Splasch en Optimist. Hierbij hebben we 1 Splasch veilig terug gebracht naar de kant. In de middag begonnen de wedstrijden met de Regenbogen. Hierbij hebben we het redelijk druk gehad met het begeleiden van beroepsvaart. Maar ook nog met de hulpverlening aan een Regenboog waarvan de mast bezweek en afbrak (met dank aan Martha 😉 ). De tweede ronde met wedstrijden was ook met genoeg wind voor de zeilers. ’s Avonds werden helaas door te veel wind de klassieker Holland Friesland wedstrijden van de Regenbogen afgelast. De uitslag van de week hiervoor eindigde in het voordeel van Holland: 2-1.

 

De laatste dag van Kaagweek was ook met veel wind, heerlijk om dan te varen. Hierbij hebben we voornamelijk bij de kleine klasses meegevaren. Echter mocht 1 Optimist van de wedstrijdleiding niet meer verder zeilen (te ver achter en zeer slechte start). Wij kregen de taak om dit de Optimist mede te delen, hierbij hebben we de Optimist terug begeleid naar de Kaagsoos toe. ’s Middags waren er geen wedstrijden doordat er dan de prijsuitreiking was. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}