11

mei

Junior LifeSaver Club

door Auto // in Nieuws

De Junior Lifesaver Club voor ouders is een nieuw initiatief vanuit Reddingsbrigade Nederland, speciaal opgezet voor ouders met jonge kinderen, gebaseerd op het onderzoek naar klantgroepen, waaruit deze groep naar voren kwam. Centraal staan donateurwerving, ledenwerving en voorlichting met 1 hoofdthema, namelijk “Zorgeloos Genieten”. 

Junior LifeSaver Club

Waarom de Junior Lifesaver Club voor ouders? 
De Junior Lifesaver Club voor ouders verstrekt informatie aan kinderen én aan ouders. Het is een speels en leerzaam lidmaatschap. Kinderen en ouders leren over waterveiligheid, kinderen en ouders leren over de reddingsbrigade en kinderen en ouders voelen zich meer verbonden met de lifeguards. 
De leeftijd van de kinderen uit de doelgroep varieert van 3 – 10 jaar. 

De Junior Lifesaver Club voor ouders kent een halfjaarlijkse uitgave van het Junior Lifesaver Club Magazine. Hierin staan leuke en leerzame artikelen bij voor ouders met kleine kinderen, maar ook artikelen voor kinderen die zelf al kunnen lezen. Per uitgave kunnen enkele kinderen vragen stellen aan de lifeguard, wordt er een video opgenomen met daarin een interview met een lifeguard door 2 kinderen en worden er meerdere seizoensgebonden artikelen en items opgenomen. 

Zorgeloze Zomer of Weergaloze Winter 
Bij de halfjaarlijkse uitgave van het magazine, zit een bijpassend pakket. In de zomer zorgt het Zorgeloze Zomer pakket voor een dagje genieten op het strand. In het pakket zitten allerlei producten om de leden te ontzorgen. Denk hierbij aan o.a. zonnebrand en een handdoek. In de winter zorgt het pakket ervoor dat men optimaal en veilig kan genieten van de kou en op en rond het ijs. Denk hierbij aan bijv. handwarmers en labello. (Het winterpakket is nog in ontwikkeling). 

Facebook 
De Junior Lifesaver Club voor ouders is natuurlijk ook te vinden op facebook viawww.facebook.nl/juniorlifesaverclub. Hierop worden regelmatig tips & tricks geplaatst door korte instructie filmpjes. Hiervoor worden items opgenomen bij lifeguards ‘thuis’ op de post. 

Heb jij, als lifeguard ook de ultieme tip voor ouders met jonge kinderen? Mail naarmveenstra@reddingsbrigade.nl en misschien kom ik wel bij jou filmen. 

Wat betekent de Junior Lifesaver Club voor ouders voor de Reddingsbrigade? 
In het magazine zit 2 x een waardebon van € 5,00 per stuk. Deze waardebon is door de donateur in te leveren bij een reddingsbrigade naar keuze. Er zit 1 bon in voor een bezoekje aan een reddingsbrigade. Er zit ook een bon in voor een proefles, of korting op een lidmaatschap. Al deze bonnen kan de reddingsbrigade declareren. Je ontvangt maandelijks de declaratie uitbetaald. De bon wordt op het Landelijk Bureau gecontroleerd op naam/lidmaatschap. 

Als Reddingsbrigade kan je het bezoek van potentiele reddingsbrigadeleden en geïnteresseerden zo leuk mogelijk maken, je hebt tenslotte € 5,00 te besteden. Voor de donateurs is het leuk om naast het algemene lidmaatschap, ook € 10,00 uit te kunnen geven aan de reddingsbrigade van hun eigen keuze. 

Gastredacteurschap 
Iedere uitgave kent een eigen gastredacteur. De gastredacteur spreekt de doelgroep aan, schrijft het voorwoord, wordt geïnterviewd en daarbij beantwoordt hij/zij de vragen van de kinderen die via diverse kanalen kunnen worden gesteld. Op deze manier is het dus mogelijk om je eigen reddingsbrigade een keertje in het voetlicht te plaatsen onder potentiele nieuwe reddingsbrigade leden. 

Wil je een keer gastredacteur worden? Meld je dan aan via mveenstra@reddingsbrigade.nl

Wat kost het? 
Een lidmaatschap van de Junior Lifesaver Club voor ouders kost € 7,50 per maand. Een aanvullend lidmaatschap waarbij je het magazine 2 x ontvangt (bijv. bij 2 kinderen) kost € 2,50 extra per maand.
Het lidmaatschap is dus voor zowel leden van de reddingsbrigade als potentiele reddingsbrigadeleden interessant. 
Het lidmaatschap sluit je af voor minimaal 1 jaar.

 

Bron: Reddingsbrigade Nederland, 9-5-2014 http://bondsinfo.reddingsbrigade.nl/home/1776

Check bovenstaande link voor het info en aanmeldfolder!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}