4

juli

Jubileum nieuws…

door Auto // in Nieuws

5 juli was het zover de Leidse Reddingsbrigade bestond 85 jaar. Dit hebben we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. ‘s Middags om 4 uur zou de receptie beginnen maar voordat de receptie kon beginnen moest er natuurlijk nog het een en ander gedaan worden. Vrijdag voor de receptie is er al begonnen met het schoon maken van ons clubhuis "De Klos". Alles werd op z’n kop gezet en schoongemaakt, de stoelen de tafels, de bar en natuurlijk niet te vergeten de vloer en de wc’s. De toegangspaden naar De Klos waren al eerder helemaal schoon gemaakt, onkruid verwijdert en geveegd.

De zaterdag was aangebroken en natuurlijk moest er nog wat werk verzet worden voordat alles kon beginnen. In de keuken werd er alweer hard gewerkt om de hapjes klaar te maken. Achter de bar werd hard gewerkt om alle drank gekoeld te krijgen en natuurlijk moest het eerste biertje geproefd worden. Om 4 uur was alles dan eindelijk klaar en kon de receptie beginnen.

In het begin was het erg rustig maar na een halfuur begon de klos toch vol te stromen met mensen. Er waren veel leden van ons aanwezig zelfs ons oudste lid Mevr. Van Dorp die inmiddels al 60 jaar lid is was aanwezig. Maar ook veel externe relaties van de Leidse Reddings Brigade. Zo waren er mensen van de KNBRD (onze bond), reddingsbrigade Katwijk, reddingsbrigade Noordwijk, eerste Leidsche EHBO vereniging, KWV de Kaag en vele anderen. Ook de krant was aanwezig om een foto te maken welke al in het Leidsch nieuwsblad vrijdag editie heeft gestaan.

Aan het einde van onze receptie werden we zelfs verast met een bezoek van onze nieuwe burgemeester. De burgemeester was ‘s middags nog in de stad geweest waar wij natuurlijk ook weer aan het bewaken waren tijdens de dragonboat races. Hij vond dat wij voor onze 85 jaar nog zeer jonge en mooie vrouwen in de boot hadden zitten. Ik denk dat we dat wel als een compliment kunnen beschouwen dat we voor onze 85 jaar nog zeer veel jonge leden hebben. Van de burgemeester kregen we ook nog een vlag van Leiden die we kunnen ophangen in ons clubhuis.

Van de meeste mensen werd een presentje ontvangen. We kregen ook nog donaties van de familie Immink, Eerste Leidsche E.H.B.O. vereniging en de K.N.B.R.D. De Leidse Reddingsbrigade wil deze mensen dan ook van harte bedanken en melden dat deze bijdrage nuttig besteed zal worden.

Rond een uur of zeven waren de meeste mensen reeds vertrokken en was er nog een klein groepje over. Zoals het gebruikelijk is bij de LRB werd er door de laatste mensen weer even hard gewerkt om alles schoon te maken en op te ruimen. Na nog een afzakkertje gedronken te hebben kon de vakantie beginnen.

Jubileum commissie wil iedereen die aanwezig was bedanken voor zijn of haar aanwezigheid. Tevens willen we iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat de receptie zo’n groot succes was.

[small]

Met sportieve groet,

Jubileum Commissie

[small]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}