13

januari

Intocht Sinterklaas

door Auto // in Nieuws

Twintig november, de dag waar vele kinderen in Leiden naar uit gekeken hebben. Sinterklaas kwam aan in Leiden. Maar behalve de kinderen, waren ook de bewakers van de LRB erg blij dat de Sint weer in Leiden aankwam. Ze waren namelijk weer gevraagd om ervoor te zorgen dat de Sint veilig aan wal kon komen. En misschien nog veel belangrijker dat er geen pieten in het water konden vallen.

Dus die ochtend rond een uur of tien verzamelde Helianne, Ruben, Mario en Rianne bij de loods om de vlet te water te laten. Toen de vlet in het water lag, zijn ze richting de boot van Sinterklaas gevaren. Deze kon toen elk moment voorbij roeivereniging ‘Die Leythe’ varen. Precies op tijd kwamen ze aan bij de roeivereniging, zodat ze tegelijkertijd met de Sint richting de Beestenmarkt konden varen. 
 
Voordat ze richting de Beestenmarkt gingen, sprongen er nog wat pieten aanboord bij de redders. Vijf pieten wel te verstaan en natuurlijk moest hiervan een foto genomen worden. Tijdens de tocht naar de Beestenmarkt gedroegen de pieten zich keurig netjes, ze strooiden hier en daar wat pepernoten en zwaaiden enthousiast naar kinderen op de kant en op de meevarende bootjes. 
 
Aangekomen op de Beestenmarkt, zo rond een uur of twaalf, stapten Sinterklaas en zijn pieten van boord om aan hun tocht door de stad te beginnen. Het werk voor de bewakers zat er op en ze gingen terug naar de loods. Onderweg maakten ze nog even een pitstop bij de bakker op de hoek van de Groenhazengracht voor een lekker broodje. Terug bij de loods werd de vlet uit het water gehaald en alle spullen opgeruimd. De bewaking was ten einde. 
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}