12

februari

Internationale Ontmoeting in Eindhoven

door Auto // in Nieuws

Zaterdag 29 januari was de Internationale Ontmoeting in Eindhoven. Natuurlijk was de Leidse ReddingsBrigade ook van de partij, maar liefst met twee teams: Leiden Senior en Leiden Junior.

Voor beide teams was het om één uur verzamelen bij het Vijf Mei zwembad, iedereen was erg op tijd en rond kwart over één zaten we al met zijn negenen in een gehuurd busje.

""

Na ongeveer anderhalf uur rijden en ons aangemeld te hebben voor de wedstrijden, werd het lang wachten en wachten. Pas rond kwart over vier mocht Leiden Senior richting zwembad om te gaan redden!

Leiden Junior moest toen nog langer wachten. Zij mochten rond half 5 richting het zwembad.

""

Het ongeval was voor beide groepen hetzelfde. Eén man (SO1) aan het vechten geslagen met twee andere mensen (in het geval van senior: een man (SO2) en een vrouw (SO3) en in het geval van junior twee mannen (SO2 & SO3)).

SO1 mankeerde niets, hij was nog steeds woest en wilde alleen niet richting de kant komen. Daarbij kon hij beter uit de buurt worden gehouden van de boze omstanders.

""

SO2 was bewusteloos en lag met haar/zijn hoofd in het water. Later stopte zij met ademhalen zodat er beademd moest worden.

SO3 had last van zijn neus. Hij had enkele rake klappen gehad en kon niet meer zelfstandig richting kant komen of eruit klimmen.

""

Leiden Senior had grote moeite met het eruit halen van SO2. De vrouw in kwestie was namelijk nogal breed uitgevallen en moest horizontaal uit het water worden getild omdat zij bewusteloos was. Hiermee heeft Leiden Senior veel tijd ‘verloren’. De andere twee slachtoffers zijn in de tijd alleen aan de kant geholpen, helaas niet verder op kant getild.

Leiden Junior heeft SO2 en SO3 op de kant weten te krijgen. Helaas net niet binnen de tijd SO1, de redder was al onderweg toen het eindsignaal klonk.

""

Helaas zat het er toen op voor de teams, door een computercrash konden ze geen uitslag bekend maken.

De teams konden weer terug naar het busje en terug naar Leiden. Onderweg werd er nog wel even gestopt bij de Mc Donalds.

""

Pas veel later zou de uitslag via de website van de Eindhovense ReddingsBrigade bekend worden.

Leiden Senior:

Plaats: 30

Plaats Leider: 32

Plaats K.A.: 11

Totale Punten: 215

""

Leiden Junior:

Plaats: 36

Plaats Leider: 30

Plaats K.A.: 42

Totale Punten: 176

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}