26

mei

Internationale Lifesaving Federatie bezoekt Noordwijks strand voor WK Lifesaving 2016

door Auto // in Nieuws

Dinsdag 26 mei is een delegatie van de Internationale Life Saving Federation (ILS) in Noordwijk geweest om de locatie voor het WK Lifesaving 2016 te bezoeken. Afgevaardigden uit onder andere Australi« en Belgi« waren zeer te spreken over de mogelijkheden op en rond het strand aan de Koningin Wilhemina Boulevard waar van 1 tot en met 18 september 2016 de Wereldkampioenschappen Lifesaving worden georganiseerd.

Met nog een kleine vijftien maanden op de kalender bracht een delegatie van de ILS een bezoek aan Noordwijk om daar de locatie van het WK Lifesaving 2016 te bekijken. Tijdens het bezoek werden onder andere de bereikbaarheid, accommodaties en het strand bekeken. Het wedstrijdveld is gelegen aan de Koningin Wilhemina Boulevard voor Hotels van Oranje en is maar liefst 750 meter breed. Graham Ford, president  van de ILS was erg enthousiast: ‘We zijn ontzettend hartelijk ontvangen door Reddingsbrigade Nederland en de gemeente Noordwijk, de locatie is prachtig gelegen aan de sfeervolle boulevard. Het heeft alle faciliteiten voor een spannend en succesvol WK’.

5.000 sporters uit 50 landen
Van 1 tot en met 18 september worden in Eindhoven en Noordwijk de Wereldkampioenschappen Lifesaving georganiseerd. Er staan zeven verschillende toernooien op het programma voor landenteams, clubteams en masters waar  zo’™n 5.000 sporters uit 50 verschillende landen aan deelnemen. De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘Pool Events’™ en op het strand en in de zee, de ‘Ocean Events’™. De ‘Pool Events’™ worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven en de ‘Ocean Events’™ op het strand en in de zee van Noordwijk. Nederland bezet met de nationale ploeg sinds het WK in 2014 de 6e positie op de wereldranglijst, de beste klassering ooit.

Lokale partners 
Gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing zijn partners van het WK Lifesaving 2016 en ondersteunen Reddingsbrigade Nederland bij de organisatie van de ‘Ocean Events’™. Noordwijk is tevens een vaste trainingslocatie voor de nationale ploeg. Jan Rijpstra, Burgemeester van Noordwijk: ‘Ik ben ontzettend trots om dit evenement te mogen ontvangen in 2016. Het draagt eraan bij om Noordwijk internationaal op de kaart te zetten voor zowel de topsport als de toeristische sector. Daarnaast is lifesaving een sport met een enorm maatschappelijke relevantie. De sport is namelijk afgeleid van belangrijk hulpverleningswerk, het redden van mensen’. 

Meer informatie over het WK Lifesaving is te vinden op www.lifesaving2016.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}