21

september

Honderden eendjes gered

door Auto // in Nieuws

De dag begon met een waterig zonnetje toen we aankwamen bij de loods. Na snel de boot te water hebben gelaten en snel zeiljassen en –broeken aangetrokken te hebben, gingen we op weg naar het bruggetje bij de put over het Galgewater. Hier vond het EL-CID watersportfestival plaats. Om precies 12:00 uur hebben we ons gemeld bij de crew en kregen we uitleg over onze taken. Een van onze taken was: kijken naar de chippendales, of te wel, de mannen acht van roeivereniging Asopos wat wij natuurlijk een vreselijk gezicht vonden, al die mannen met strakke sixpacks. Na hiervan bekomen te zijn, waren we vanonder de brug op een nieuwe ligplaats gaan liggen. Vanaf hier hadden we goed zicht op de waterpoloërs van Aquamania en de kanoërs van Levitas. Vervolgens moesten we de duikers van LSD, nee niet de drugs, maar de Leidse Studenten Duikvereniging, in de gaten houden. Terwijl een van hun mensen bijna verslonden werd door een haai. Daarna liet de Blauwe Schuit zien wat je allemaal met zeilboten kunt doen. Onze volgende taak was het helpen van een windsurfer. Doordat er te weinig wind was moesten we hem op vol gas in een boog naar de brug brengen. Helaas had onze boot te weinig pk om er voor te kunnen zorgen dat de surfer zijn stunts kon laten zien.

Het laatste onderdeel bestond uit een eendjes race voor het goede doel. In het water hadden ze een soort drijvende bak gemaakt van flexibeams. Helaas wisten vele eendjes uit het bad te ontsnappen. Deze moesten vervolgens door de reddingsbrigade gered worden. In totaal zijn er 1000 eendjes te water gegaan. Honderden daarvan zijn gered door de LRB en door wat kanoërs van Levitas die een handje hulp toestaken om deze arme eendjes te redden. Dit was nodig omdat er een grote kans bestond dat ze overvaren werden, door o.a. Remco.

Na onze spectaculaire reddingsactie was de bewaking afgelopen en konden we terugvaren naar de loods. Waar ons nog een wat nattige redding te wachten stond. Nog totaal onbewust van wat ons te wachten stond legde Daphne keurig netjes de boot aan de steiger. Remco stapte uit om de trailer te gaan halen. Vervolgens kwam hij terug omdat hij wat hulp nodig had. Nog onbewust van het naderende natte gevaar stapte Rianne uit. Dit ging alleen iets anders dan verwacht. Terwijl ze op de steiger stapte verloor ze haar balans en…plons! Daar had ze een nat pak. Gelukkig had ze leren zwemmen bij de reddingsbrigade en wist ze hoe ze met veel kleren aan terug naar de kant kon komen. Daar was Daphne om haar uit het water te helpen, nadat ze samen met Remco toch even een paar foto’s genomen had om te bewijzen dat Rianne er echt in gelegen had. En dan zul je altijd zien, die ene keer dat je net geen droge kleding en handdoeken bij je hebt, word je zeiknat. Gelukkig kreeg Rianne van Daphne een droog T-shirt en haar sokken en schoenen en van Remco zijn trui. Zo ging Daphne op blote voeten Remco helpen met het uit het water halen van de boot, terwijl Rianne het langzaam warm begon te krijgen. Al bij al was het dus een drukke en spannende dag, met veel acties!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}