4

mei

Het vervolgverhaal…Konninginnedag

door Auto // in Nieuws

Wil je weten wat Lisa, De zus van onze redder Tom uit het vorige vervolgverhaal,

allemaal op Konininnedag beleefde, klik dan verder.

Tom keek naar buiten en zag het zonnetje al opkomen. Dit kwam goed uit want het was Koninginnedag vandaag. Het ontbijt werd net op tafel gezet door de ouders van Tom.

Na het ontbijt zouden Tom, zijn zus Lisa en zijn ouders de stad ingaan om verschillende evenementen bij te wonen te ere van Koninginnedag.

Lisa werd geroepen door haar vader om aan tafel te gaan zitten voor het ontbijt. Na wat gemopper verscheen ze toch aan tafel, Lisa had er namelijk niet zo een zin. Maar toen ze de heerlijke broodjes op tafel zag, begon ze toch wel zin te krijgen in Koninginnedag. Toen de heerlijke broodjes allemaal op waren gingen ze zich allemaal feestelijk oranje aankleden.

Nadat ze omgekleed waren, stapten ze op de fiets. Ze fietsten via de grachten naar de binnenstad. Eenmaal aangekomen bij de grote fietsenstalling van de stad, zetten ze daar hun fietsen neer en gingen ze te voet verder. In de stad kwamen ze allemaal marktkraampjes tegen die oranje Koninginnedag spulletjes verkochten en andere lekkernijen. Zoals gewoonlijk volgde ze de grote groep mensen die richting de feestelijke botenintocht liepen, dit was immers een groots gebeuren, want vele verenigingen hadden hun boten versierd en op een bijzondere wijze gebouwd.

 

Na een paar minuten hadden ze een mooi plekje bemachtigt in het zonnetje langs de gracht. Ze stonden vooraan en hadden dus een goed uitzicht. Hun vader haalde wat te drinken bij de dichtstbijzijnde kraam, intussen kwamen de mooi versierde boten al de hoek om en de eerste boten zagen er al fantastisch uit. Er kwam een boot voorbij die versierd was als een groot oranje kasteel met een ophaalbrug. Een meisje aan de overkant vond dit zo prachtig dat ze er naartoe wilde en sprong zonder erbij na te denken het water in. Helaas kon ze alleen nog niet zwemmen en haar ouders waren niet in de buurt. Het publiek eromheen reageerde geschokt maar deed niks, maar Lisa daarentegen aarzelde geen moment en liet een ambulance bellen. Verder zocht ze naar een handig redmiddel en het eerste wat ze kon vinden was een redklos die in van de reddingsbrigadekraam afkwam. Ze rende weer terug naar de kade en gooide de redklos naar het kindje toe. Daarbij riep ze dat ze die vast moet pakken, zodat zij haar naar de kant kon halen. Eenmaal bij de kant gekomen hielp de vader van het meisje, die aan was komen rennen, Lisa om het meisje uit het water te tillen. Ondertussen was de ambulance gearriveerd en namen het meisje over en keken haar van top tot teen na. Helaas moest ze voor verder onderzoek mee naar het ziekenhuis.

De menigte was opgelucht dat het goed was afgelopen, Lisa werd door iedereen gecomplimenteerd voor haar goede optreden. Iedereen ging na dit maar net goed afgelopen gebeuren verder met het vieren van Koninginnedag. Lisa ging samen met Tom en haar ouders naar huis toe en keken terug op een mooie zonnige dag, met een trotse Lisa die een prima daad had verricht. Zo bleek het dus toch nog wel eens handig om bij de reddingsbrigade te zitten, ze zat dan nog wel maar bij brevet 4 en had nog maar pas geleerd hoe ze de klos moest gebruiken, maar ze had toch wel mooi dat meisje gered. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}