11

juli

Het tweede recept van de ALV

door Auto // in Nieuws

Voor de ALV zijn er een aantal heerlijke gerechten genuttigd. De koks van deze avond waren geleverd door de DC, Mike Holswilder en Jeffrey Veldt. Alle gerechten waren zonder vlees, maar als je dat niet wist, miste je het ook niet. Voor de mensen die het graag zelf een keer willen maken, en voor iedereen die er niet bij kon zijn. De totale bereidingstijd is ongeveer 60 minuten, waarvan 20 minuten voorbereiding.

Tortilla muy picante
Ingrediënten

3 paprikas, 2 blikken

 

Voor de ALV zijn er een aantal heerlijke gerechten genuttigd. De koks van deze avond waren geleverd door de DC, Mike Holswilder en Jeffrey Veldt. Alle gerechten waren zonder vlees, maar als je dat niet wist, miste je het ook niet. Voor de mensen die het graag zelf een keer willen maken, en voor iedereen die er niet bij kon zijn. De totale bereidingstijd is ongeveer 60 minuten, waarvan 20 minuten voorbereiding.

Tortilla muy picante
Ingrediënten

3 paprikas, 2 blikken kidneybonen (à 250 gr + vocht), 2 blikken gepelde tomaten, 2 uien, een pak wraps, bakje creme fraiche, geraspte (jonge) kaas, 1 rode peper (evt. te vervangen door pittige gedroogde kruiden), gemalen komijnzaad (djinten)

Bereidingswijze
Saus

1.   Doe de gepelde tomaten en het vocht van de kidneybonen in een pan.

2.   Snij de rode peper fijn en voeg deze incl. zaden toe aan de saus.

3.   Doe wat komijnzaad erbij, begin met ongeveer 2 tl.

4.   De pan kan op een middelmatig vuurtje, niet te hard niet te zacht. Het is nu nog een dunne soep, dit moet inkoken tot het een beetje dikkige saus is. Dit duurt ongeveer een uur. Regelmatig even doorroeren om de boel niet aan te laten branden.

5.   Het is lastig uit te leggen hoe dik hij precies moet zijn, als je dit recept vaker gaat maken zul je vanzelf een gevoel krijgen hoe lang het moet staan.

6.   Als de saus is ingekookt even proeven of het pittig genoeg is en of er genoeg komijn in zit. Als het niet spicy genoeg is kun je wat gedroogde kruiden toevoegen, bv. chilipeper, cayennepeper of pittige paprikapoeder. Ik vind zelf de komijn ook erg lekker hierin, dus wees daar ook niet te zuinig mee.

Afmaken

1.   Als je de saus hebt afgekoeld, deze weer zachtjes laten opwarmen.

2.   Snijd de ui en paprika in grove blokjes. Verhit een sauteerpan of wok met wat (zonnebloem)olie en sauteer de ui en paprika tot ze wat zachter zijn.

3.   Zet intussen de oven alvast aan op de grillstand.

4.   Voeg de ui en paprika toe aan de saus, gevolgd door de bonen die er nog stonden. Roer het geheel door elkaar en zet het op een rustig vuurtje om nog even door en door warm te worden.

5.   In de tussentijd pak je de ovenschaal, creme fraiche, cocktailprikkers, rasp en kaas.

6.    Smeer één kant van de wrap in met een dun laagje creme fraiche. Schep daarna wat vulling in de wrap, niet teveel. Vouw de wrap dicht – ik maak er zelf altijd gewoon een rolletje van. Leg hem in de ovenschaal en herhaal dit tot de wraps op zijn of de saus op is.

7.    Rasp nu een flinke hoeveelheid kaas over de wraps.
Dan kan de schaal in de grill. De bedoeling hiervan is de kaas lekker te smelten. In de volgende hurksprong het recept van dSuolainen piirakka kerma.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}