8

november

Gastles Infectie ziekten groot succes

door Auto // in Nieuws

De maandag 18 oktober gehouden gastles over infectie ziekten was een groot succes. De ruim 50 deelnemers kregen een uitstekende les voorgeschoteld gegeven door Dr. Leo Visser van de afdeling infectie ziekten van het LUMC. De opkomst bestond uit zowel EHBO’ers, instructie, en ouders van leden. De les was gericht op de brigade en het werk van de brigade. Vanaf groot A hebben vele leden een vast lijstje gehad met ziekten maar dat lijstje bleek toch wat anders te liggen in de praktijk.

Zwemmen in open water brengt gevaren met zich mee. Veel van de lichtere ongemakken erkennen we veelal niet. Denk aan zwemmersjeuk, een puistachtige aandoening welke veelal aan het begin van het zwemseizoen voorkomt, tot het bekendere botulisme, welke later in het seizoen voorkomt. Ook de mogelijke gevaren op het droge werden behandeld. Ziekte van Lyme en het bekende Tetanus werden ook volledig verklaard. Na de pauze werden de gevaren voor de hulpverlener behandeld. Denk aan hepatitis B en C maar ook HIV. Wat zijn nu de gevaren voor de hulpverlener. Dr. Visser wist dit zeer duidelijk te verworden.

De eerste les was dus een groot succes en is zeker voor herhaling vatbaar. Voor de volgende kunt u voorstellen sturen naar n.frankhuizen@lrb.nu. Mocht u zich willen aanmelden voor de nieuwe EHBO cursus, dan kunt u hiervoor ook te allen tijde contact opnemen op bovenstaand e-mailadres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}