11

juli

Flessenfeest

door Auto // in Nieuws

Het einde van het seizoen nadert en ’s avonds zou de barbecue voor alle vrijwilligers gehouden worden die zich het afgelopen seizoen hebben ingezet. Maar eerst moesten er nog wat flessen ingeleverd worden.

De Albert Heijn in Oegstgeest zag ons al aan komen, een aanhanger vol met bierkratjes en een heleboel lege flessen. Vol goede moed begonnen Pieter en Remco met inleveren. Daarna kwam Rianne om een nieuw karretje te vullen met flessen. Ondertussen paste Danny op de auto, de aanhangwagen en de achtergebleven lege flessen en bierkratjes.

Een uur, heel wat flessen, bierkratjes en zes statiegeld bonnetjes later waren we toe aan de laatste boodschappen voor de barbecue. Bij de kassa aangekomen was het ‘OJEE!’ gezicht van de caissière al een verwacht punt. Want inderdaad, na het scannen van de paar pakken fris en vegetarisch vlees kamen de zes statiegeld bonnetjes aan de beurt. En zoals verwacht kwam daar het grote ‘OJEE!’ gezicht. Direct de manager erbij en de AH was weer een probleem rijker, waar haalde ze dat enorme bedrag van het statiegeld vandaan?

Het probleem kon zo snel niet worden opgelost en ze verzochten ons vriendelijk om ’s avonds terug te komen om het geld te innen. Want ze moest het geld nog even opsparen. Daarom is ’s avonds vlak na de voetbalwedstrijd Pieter nog even teruggerend naar de AH en heeft het geld op gehaald, gelukkig hadden ze het toen wel in kas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}