27

juli

Ereofficialschap voor R. van der Vegte

door Auto // in Nieuws

Tijdens de eindbarbecue op 2 juli jongstleden werden twee leden eens in het zonnetje gezet. Leny van der Vegte – van Strater en Reinier van der Vegte. Zij werden beiden bedankt voor officalschap bij de bond. Beiden zijn ze al lang lid van onze brigade. Zo is Reinier al lid sinds 1948 en Leny sinds 1950. 

Binnen de bond zijn ze zeer actief geweest. Zo waren ze beiden voor de bond inzetbaar als official Z1, of te wel examinatoren voor de brevetten 1 t/m 6. Reinier was vanaf 1980 ook inzetbaar als examinator  voor de hogere brevetten diploma A en B en zelfs toen was het voor Reinier nog niet genoeg, want vanaf 2002 kon hij ook ingezet worden als examenvoorzitter.  Helaas hebben Reinier en Leny besloten om te stoppen met hun officialschap. Reinier heeft voor zijn lange inzetbaarheid als official en examenvoorzitter het ereofficialschap ontvangen. Reinier was onder de examinatoren bekend als iemand die graag genoot van de gastvrijheid van de organiserende brigade. Voornamelijk bij Katwijk. Hier wordt er tijdens de examens altijd gezorgd voor bittergarnituur voor de examinatoren. Reinier ging hier altijd zo van uit dat hij vorige jaar, toen het hem te lang duurde voordat de schaal rond ging, iemand aansprak en zei: “Komen de bitterballen nog, anders ga ik weg”.

 

Binnen onze brigade zijn ze natuurlijk nog steeds actief. Zo zijn ze beiden in bezit van hun instructeursschap. Wekelijks kun je ze vinden in het Vijfmeibad, waar ze instructeur zijn. Naast het instructeurschap doet Reinier nog veel meer voor de brigade. Zo staat hij al de hele week (28, 29 2010) te klussen aan het clubhuis ‘De Klos’, om er voor te zorgen dat we straks weer een prachtige nieuwe keuken hebben. Verder hebben nog wat verhalen over Reinier afkomstig uit de oude doos. Zo heeft Reinier bij het weekendje weg naar Drenthe, waar ze met zijn allen gingen klootschieten, alles gefilmd. Maar toen hij thuis kwam en het filmpje wilde bekijken stond er helaas niks op de band.

 

Verder is Reinier al 35 jaar betrokken bij de zwemvierdaagse. Echter heeft hij een keer verzuimd te komen, omdat die dag zijn zoon geboren werd. Trots kwam hij toen te volgende dag vertellen dat hij een zoon had. Toen was het hem allemaal vergeven dat hij die ene keer er niet was.

 

Ook is Reinier nog actief binnen de Commissie Opleidingen. Hij is hier voorzitter en elk jaar zorgt hij er voor dat alle namen voor de NRZ diploma’s netjes op een lijstje staan. Al struikelt hij af en toe over de moeilijke namen op het moment dat hij de namen op de diploma’s opleest.

 

Namens de Commissie Redactie willen wij Leny en Reinier van harte danken voor hun inzet bij de bond. En wij hopen dat ze nog vele jaren inzetbaar blijven voor onze brigade.

 

De Commissie Redactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}