3

januari

Elke dag veilig… Doe mee!

door Auto // in Nieuws

Aan de Noordzeekust, de Zeeuwse Wateren, het IJsselmeer, de Randmeren, drukke vaarwegen en recreatieplassen worden door reddingsbrigades in het zomerseizoen permanente strandwacht- en bewakingsdiensten uitgevoerd. Het helpen van zwemmers en watersporters in nood, een verdwaald kind bij de ouders terugbezorgen, Eerste hulp: zo maar een greep uit het dagelijks werk van reddingsbrigades.

Bewaking en openbare veiligheid
Steeds meer gemeenten en recreatieschappen betrekken een reddingsbrigade bij de zorg voor de openbare veiligheid. Door de toenemende (water)recreatie zal deze behoefte in de toekomst alleen maar toenemen.

Beveiliging van evenementen
Reddingsbrigades worden ook regelmatig ingezet voor de beveiliging van watersportevenementen, zoals zeil- en surfwedstrijden of triatlons. De opnames van het spectaculaire TROS-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’ worden al meer dan 10 jaar beveiligd door brigadeduikers. Op lokaal niveau wordt om bewaking verzocht van een zwemvierdaagse of de intocht van Sint Nicolaas.

Wil jij in 2012 ook een rol spelen bij het uitvoeren van bewakingen, en ben je in bezit van Brevet 6? Stuur dan een e-mail naar Commissie Bewakingen via het contact formulier.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}