27

juli

Drukke week voor Reddingsbrigade door tropische weer

door Auto // in Nieuws

Tijdens de tropische dagen zochten veel mensen verkoeling in en om het water. Zowel aan de kust als bij recreatiewater in het binnenland was het erg druk. De lifeguards van de Reddingsbrigade beleefde daardoor de afgelopen zomerse week met 2.245 hulpverleningen de drukste week tot nu toe deze zomer. De Reddingsbrigade heeft 77 zwemmers die in de problemen waren geraakt uit het water gehaald, 172 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd en 1.909 keer werd er eerste hulp verleend. In totaal was er in 58 gevallen sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

 

Lifeguards van de Reddingsbrigade 2.245 keer in actie
De Reddingsbrigade kwam de afgelopen week op uiteenlopende meldingen in actie. Op verschillende plaatsen langs de kust kwamen zwemmers in de problemen door sterke stromingen.  Vaak kwam de Reddingsbrigade in actie voor door de hitte onwel geworden badgasten en daarnaast bood de Reddingsbrigade 50 keer ondersteuning aan onder andere overige hulpdiensten voor het  verlenen van (medische) hulp op en nabij het strand.

Let in de drukte tijdens mooie dagen ook goed op uw kind. Kinderen zijn in een oogwenk aan het zicht onttrokken. Afgelopen week werden 172 zoekgeraakte  kinderen met hun ouders herenigd. Doe uw kind een 06-polsbandje om en noteer uw telefoonnummer op het bandje. Een gevonden kind kan op deze manier sneller met de ouders worden herenigd.  Bij de posten van de Reddingsbrigade zijn gratis PAW Patrol 06-polsbandjes verkrijgbaar.

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 2.245 keer in actie voor de volgende situaties:
–          77 keer  voor zwemmers in de problemen;
–          31 keer  werden opvarenden geholpen (waarvan 4 kitesurfers);
–          172 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;
–          1.909 keer werd er Eerste Hulp verleend; 
–          50 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade klaar voor ondersteuning aan de collega’s van overige hulpdiensten;  
–          6 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 58 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie

Voor tips van de Reddingsbrigade om met het mooie weer veilig van een dagje aan het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/

Bron: www.reddingsbrigade.nl, d.d. 25-7-2016

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}