6

juli

Drukke start zomerseizoen voor de Reddingbrigade

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade Nederland beleefde een drukke start van het zomerseizoen met 2.196 hulpverleningen in de afgelopen tropische week. 46 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. Ook zorgde de Oostenwind voor veel kwallen langs de kust, waardoor opvallend veel badgasten zich met een kwallenbeet meldden bij de lifeguards van de Reddingsbrigade. Er waren ook veel meldingen van mensen die onwel waren geworden door de warmte. In de eerste week van deze zomerperiode vielen 4 dodelijke slachtoffers in het water te betreuren. De Reddingsbrigade registreert gedurende de zomermaanden landelijk het aantal hulpverleningen dat wordt uitgevoerd op en om het water.

De Reddingsbrigade was afgelopen weekend onder meer met 17 boten aanwezig bij het Grand Départ van de Tour de France om op de waterveiligheid van de bezoekers te letten bij dit unieke evenement. Ondanks de oproep van de Reddingsbrigade om niet in de grachten te zwemmen werden er toch 300 mensen uit het water gestuurd of gehaald.  

De hittegolf is voorbij, maar voor de komende week wordt wederom mooi zomerweer voorspeld. De Reddingsbrigade wil Nederland graag van het water laten genieten en adviseert daarom vooral te recre«ren op plaatsen waar gekwalificeerd toezicht is. Kijk verder goed op de strandborden die bij de strandopgang staan. Let op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost en neem de waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht. Drink daarnaast voldoende water bij warm weer om onwel wordingen te voorkomen en smeer voldoende in tegen verbranding van de huid. Let tot slot goed op je kind, want die kan in de drukte in een fractie van een seconde uit het zicht verdwenen zijn.

Voor tips van de Reddingsbrigade om met het mooie weer veilig van een dagje aan het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/

De 2.196 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

–          49 keer  voor zwemmers in de problemen;

–          31 keer  werden opvarenden geholpen;  waarvan 4 kitesurfers

–          119 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          1943 keer werd er Eerste Hulp verleend; 

–          51 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade klaar voor het verlenen van een
           dienst aan o.a. de collega’™s van overige hulpdiensten;

–          3 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 46 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}