24

april

De stoere elfjarige Jacob de Nobel

door Auto // in Nieuws

Burgemeester Lenferink ontvangt een echte held op zijn spreekuur: de stoere elfjarige Jacob de Nobel

Maandag 21 maart, 10.30 uur, heeft burgemeester Lenferink de elfjarige Jacob de Nobel op zijn spreekuur uitgenodigd. Jacob redde 4 maart jl. een jongetje van zes jaar uit een wak in de Dobbewatering. De burgemeester is trots op inwoners zoals Jacob en wil daarom als blijk van waardering Jacob in het zonnetje zetten, onder meer met het overhandigen van de heldenpenning van de gemeente Leiden. Daarnaast krijgt Jacob een cadeautje van de burgemeester.

Behalve de burgemeester zijn ook vertegenwoordigers van de Leidse Reddingsbrigade aanwezig. Namens de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen reiken zij een oorkonde en enkele presentjes uit aan Jacob.

Jacob heeft laten weten dat hij graag zijn avontuur wil delen met de burgemeester. Behalve zijn ouders, zusjes en broertje, neemt hij ook het geredde jongetje Maurice mee.

Oorkonde voor Leidse held:

De Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen reikt maandag een oorkonde en enkele cadeautjes uit aan de 11-jarige Jacob de Nobel, die twee weken geleden een 6-jarig jongetje uit een wak in de Dobbewatering haalde. De overhandiging gebeurt op het stadhuis, waar burgemeester Lenferink Jacob de Nobel ook een cadeau geeft namens de gemeente.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}