3

september

De kleine kapitein aanleiding tot campagne veiligheid op het water

door Auto // in Nieuws

De theatervoorstelling ‘De kleine kapitein’™ van producent Van Engelenburg Theaterproducties is voor Reddingsbrigade Nederland en verzekeraar Delta Lloyd aanleiding om het publiek te informeren over de veiligheid op en rond het water. Ook aan het einde van de zomer vinden kinderen het heerlijk om in of op het water te spelen, zwemmen of watersporten. De afgelopen jaren bleek het dat zwemdiploma’™s steeds minder gewoon werden en kinderen minder zwemvaardig zijn en in combinatie met onbekendheid met zwemmen in open water en de gevaren van de zee gebeuren er helaas geregeld ongelukken rond het water.

De landelijke tournee van de jeugdtheatervoorstelling De kleine kapitein, met daarin onder meer Arjan Smit (vaste bewoner van Sesamstraat ) en Alexandra Alphenaar is daarom een goede aanleiding om scholen en theaterbezoekers voor te lichten over  de gevaren rondom het water.  ‘Doormiddel van scenes uit de voorstelling kunnen we tips geven hoe kinderen leuk en veilig rondom het water kunnen sporten en spelen’ aldus Raymond van Mourik  van de Reddingsbrigade. ‘Daarbij is De kleine kapitein een fantastisch jeugdboek, dus we vinden het erg leuk om deel te nemen aan deze campagne rondom deze voorstelling’. 

De Kleine kapitein is een jeugdvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar en speelt in de grote landelijke theaters. Scholen kunnen een gratis lespakket krijgen over de veiligheid op en rond het water en ook is het mogelijk om vrijwilligers van de Reddingsbrigade uit te nodigen in de klas de kinderen te informeren over veiligheid in, op en rond het water.  Alle informatie hierover is te vinden op de website van De kleine kapitein: www.mijnkleinekapitein.nl/  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}