22

december

Deelname aan Serious Rescue een groot succes!

door Auto // in Nieuws

Een vaartocht van 145 kilometer met 45 reddingsboten om zo geld op te halen voor 3FM Serious Request: dat is Serious Rescue. Maar deze tocht begon voor ons met voorbereiden. Geld inzamelen via een Bingo, een Zwemmarathon en een speciale actiepagina waar je de teamleden kon sponsoren. En natuurlijk kwam er ook veel organisatie bij kijken: we hadden een huurbusje nodig voor de spullen en het hele team, er moest genoeg proviant mee en natuurlijk moest de reddingsboot helemaal klaar worden gemaakt voor deze lange tocht.

Maar vrijdag bleek toch alles te kloppen. De huurbus werd opgehaald, boodschappen werden gedaan en onze snelle boot werd ook nog even afgegeven bij Reddingsbrigade Nederland voor striping. Handig als je de beschikking hebt over een bus met trekhaak! ‘s Avonds begon het rijden: de ene boot moest op tijd naar Gouda om te water te worden gelaten, maar de andere boot moest nog ingezet worden tijdens de Lichtjesparade en kon pas later er weer uit gehaald worden. En natuurlijk is het vinden van bewakende leden lastig op een vrijdagavond, als er ook al in twee zwembaden zwemles wordt gegeven. Twee SR teamleden werden daarom ook nog ingezet tijdens deze bewaking. Het werd dus al laat voordat het hele team compleet was in Gouda, om als team de veldbedjes te inspecteren waar we 3 nachten op zouden slapen.

Zoals gezegd bestond de echte vaartocht uit drie dagen. Zaterdag voeren we van Gouda naar Oud Beijerland (52,8 kilometer), zondag verder naar Lage Zwaluwe (58,5 kilometer) en natuurlijk maandag door naar het Glazen Huis in Breda (33,4 kilometer). Tijdens de vaartocht zaten er 3 tot 4 man in de reddingsvlet, de andere teamleden werden vervoerd met het huurbusje. Elke 3 uur werden de teamleden in de boot afgewisseld, om te zorgen dat ook zij ook in het huurbusje konden bijwarmen en even wat konden eten. Wisselen moest vaak snel gebeuren, met maximaal een half uur om aan te meren, overlevingspakken te wisselen en de boot weer klaar te maken voor de volgende shift.

Eenmaal in Breda werden we ontvangen door onder andere de Brandweer, Paul Depla (burgemeester van Breda), Nico van Mourik (directeur Veiligheidsregio Midden-West Brabant) en Luc Dietz (directeur Reddingsbrigade Nederland). En daarna natuurlijk door naar het Glazen Huis om de cheque van maar liefst € 31.000,- in te leveren bij de DJ’s. Dit bedrag was een absoluut record voor Serious Rescue!

Namens het team willen we al onze sponsoren bedanken. Alle bedragen, groot en klein, hebben gezorgd voor een geweldig weekend waarbij ook wij een absoluut recordbedrag als brigade hebben kunnen inleveren. En natuurlijk bedanken we ook heel graag de organisatie van Serious Rescue. Wat een uitdaging om zo’n weekend goed op te zetten voor 45 teams en bijna 400 mensen. Respect!

Huisman Leiden

Huisman Leiden sponsort onze deelname!

INQAR Huurmij

INQAR Huurmij sponsort onze deelname!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}