5

januari

Dagverslag dag 3 en 4 Serious Rescue 2013

door Auto // in Nieuws

De laatste vaardag, maandag 23 december, begon ook deze morgen vroeg om 6:00 uur. Voor deze dag was er ook een strakke tijdsplanning zodat we op tijd op de eindbestemming zouden zijn: Leeuwarden.  Na het ontbijten en opruimen was het snel vertrekken naar de Loswal te Drachten. 

De eerste shift werd gevaren door Oscar, Rob en Teun. Zij vaarde naar wissel 1 bij paviljoen de Leyen.  Kenmerkend voor de vaarroute deze ochtend was om binnen de betonning te blijven varen, dit aangezien het er buiten erg ondiep kon zijn. Bij wissel 1 werd de zogenaamde ‘strand lading ingezet, aangezien het afmeren was aan een recreatiestrandje. Vanaf wissel 1 vaarde Danny, Jeffrey en Anne-Marie naar wissel 2 in Burgum. Tijdens de vaartocht werd door de personenbus de trailer opgehaald uit Drachten (welke we zaterdagavond hier tijdelijk gestald hadden bij de brandweer). Bij wissellocatie 2 zijn wij nog even aan het klussen geweest aan een stukje fine tunning aan de verlichtingsbalk. We waren goed voorbereid door het e.e.a. aan gereedschap mee te nemen.

Vanaf wissellocatie 2 vaarde Jeffrey, Patrick en Anne-Marie naar de laatste wissellocatie aan de rand van Leeuwarden. Hier werd de laatste briefing voor alle deelnemers gehouden. Na deze briefing vertrokken Danny, Teun en Martha al varend naar de eindbestemming Westerplantage te Leeuwarden. Maar hiervoor moesten we wel op tijd door nog 3 bruggen varen. Alleen moesten we dan wel voor 16:00 uur hier zijn, want na deze tijd gingen deze bruggen niet open. Gelukkig waren we op tijd en hebben we gezellig bij ons reddingsgroep gewacht tot dat de bruggen werden bediend.

Bij aankomst op de Westerplantage stond het vol met rood/gele jassen en voorbijgangers die het spektakel gade sloegen. Het was een zeer mooi gezicht om te zien, waarbij natuurlijk ook door diverse boten flairs werden ontstoken. Nadat een ieder op de kant stond werd door Sander (van de algemene organisatie SR2013) het opgehaalde bedrag bekend gemaakt voor de actie Serious Rescue 2013, dit was:  €24.250,-. Een zeer mooi bedrag en hoger dan de vorige editie. De bijdrage vanuit de LRB was € 400,-.

Na de bekendmaking van het eindbedrag begon de hele stoot van ruim 300 man van de reddingsbrigade zich in een lang lint te verplaatsen naar het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Op dit plein hebben we met alle mensen een lang lint gemaakt van twee rijen waarna Sander (van de algmene SR organisatie) het bedrag naar het Glazen Huis zou brengen. Maar voordat dit werd gedaan kwamen wij live in het Serious Request up-date journaal op TV!

Na het overhandigen van de check gingen alle reddingsbrigadeleden naar de stadsschouwburg de Harmonie. Hier werd de na-briefing gehouden om SR2013  gezamenlijk onder het genot van een kop koffie / thee af te sluiten. Bij deze na-briefing is Hans Kohl (lid van RB Uden en ondersteunend teamlid van de algemene organisatie SR2013) in het zonnetje gezet door de bondspenning uitgereikt te krijgen voor alle zijn vele reddingsbrigade activiteiten. Wij feliciteren Hans met het krijgen van de bondspenning.

Inmiddels was het begin van de avond en tijd om terug te varen naar de trailerlocatie. Wij als team hebben de opruimen anders ingedeeld. Oscar en Danny zijn samen met reddingsbrigade Stiens naar hun trailerlocatie gevaren om daar de vlet uit het water te halen. Hierna hebben wij onze boot op het terrein gestald waar ook de vlet van RB Stiens stond. Ook hebben we hier de natte materialen in een schuur laten drogen. Na de afronding vertrokken wij naar een hotel in Leeuwarden om onze op te frissen en hierna de stad Leeuwarden in te trekken. Dit was een mooie afsluiting voor het team.

De volgende dag hebben we onze vlet opgehaald en zijn we terug gereden naar Leiden om onze materialen op te ruimen en de huurbus weer in te leveren.

Als LRB team hebben wij genoten maar ook hard moeten werken om ook deze editie weer zeer geslaagd te maken. Dit is mede door de lokale support en door onze eigen LRB supporters welke afreisde naar Friesland: Rene Boeff, Kim Korpershoek, Rianne Meijer, Patrick Veldt en mevr. Meijers.

Verder willen wij ook iedereen hartelijk danken voor het inleveren van lege statiegeld flessen en de donaties zodat onze LRB bijdrage  € 400,- was dit jaar!! Daarnaast willen wij de organisatie van Serious Rescue 2013 hartelijk danken voor de goede organisatie dit jaar en onze sponsor Total Lammenschansweg voor de sponsoring van 100 liter brandstof!

Wij hebben er zin om volgend jaar weer mee te doen met Serious Rescue 2014 en dan te varen naar het Glazen Huis in Haarlem!!

 

SR2013 LRB-team

Danny Captein (teamleider)

Oscar van Dam

Martha Heshusius

Rob Hogendorp

Patrick Jongeleen

Anne-Marie Meijer

Teun Stukje

Patrick Veldt 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}