22

december

Dagverslag dag 2 Serious Rescue 2013

door Auto // in Nieuws

Een korte nacht voor onze teamleider, Danny, want hij heeft de nobele taak opzich genomen om de nachtwacht te lopen voor de Leidse Reddingsbrigade. Dat betekende dat hij al om half vier gewekt werd. Gelukkig kon de rest van het team uitslapen, tenminste als je om 6 uur gewekt worden uitslapen kan noemen.

Na een goede kop koffie werden de bedjes uitgeruimd en de bus weer ingeladen. De boot werd vaarklaar gemaakt. Het tentzeilsysteem heeft de nacht super doorstaan, dus niet ‘s ochtends de boot leegpompen. Het startsein werd gegeven en onder applaus werd het mooie Sneek verlaten.

De eerste shift werd gevaren door Oscar, Teun en Martha. Het was een barre tocht over het Sneekermeer richting Terherne. Flinke golven en een lastige lagerwal aanlegsteiger. Na een snelle wissel van bemanning gingen Oscar, Jeffrey en Anne-Marie verder. Een lange shift van ruim twee uur stond hen voor de boeg. Via Akkrum naar Gou. Maar gelukkig werden ze in Akkrum warm onthaalt met snert tijdens een stop&go, dus we gingen niet van boord en er werd niet gewisseld van bemanning. En als bonus een lekker glaasje Friese lekkernij, Berenburg natuurlijk. Na een motiverende speech van een van de broers uit Akkrum werd de tocht vervolgt naar Grou.

In Grou werd er gewisseld van bemanning, Jeffrey, Patrick J en Teun voeren verder. Tijdens het wachten na onze bemanningswissel werd de boot even leeggepompt, de regen en golven hadden er best wat water in gezet. De tocht ging nu via de Princehofmolen naar de Hegewaren. Hier werden we warm onthaald door Patrick, Rianne en haar moeder. Daar was het tijd voor de groepsfoto en een relaxte wissel.

De laatste shift van de dag was voor Danny, Martha en Patrick. De rest ging richting de slaapzaal om de bedjes klaar te zetten. Altijd een beetje zoeken wat waar opgehangen mag worden en hoe je stroom krijgt om de portofoons te laden. Gelukkig hebben we een lange haspel mee, dus dat is geen probleem.

De laatste shift was goed te doen. Het onthaal was bijzonder. . Bij het binnenvaren gingen de flares weer aan bij iedereen. Een inmiddels wel traditioneel te noemen ritueel. Er werd een show gegeven door  de brandweer verzorgde met de kraan en een brandslang. De reddingsbrigades maakten hier dankbaar gebruik van de vele fotomomenten door mee te spelen met de demonstratie. Hierna werd de boot nachtklaar gemaakt.

Inmiddels waren de bedden allemaal opgemaakt in de sportzaal en was het kledingrek, gesponsord door Techprof in elkaar gezet. Erg handig omdat in de sportzaal geen pakken uitgehangen mogen worden. Inmiddels is het tijd voor het avondeten, hutspot,  dus lees morgen meer in dagverslag 3.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}