22

december

Dagverslag dag 0 en 1 Serious Rescue 2013

door Auto // in Nieuws

Serious Rescue, de derde editie waaraan de LRB meedoet! Dit jaar bestaat het team uit Danny (teamleider), Oscar, Jeffrey V, Teun, Anne-Marie, Martha, Patrick J en  Rob.

In de week voorafgaand zijn de nodige voorbereidingen uitgevoerd zoals etenswaar en frisdrank te kopen maar ook check van materiaal en het rij gereed zetten van de vlet. Op vrijdag 20 december zijn Danny, Oscar, Martha, Jeffrey, Teun en Anne-Marie vertrokken naar Lemmer. Hier was het verzamelpunt om deze avond de boten te water te laten en te overnachten in een gymzaal. Voor het te water laten moest je deze avond voor 21:30 uur aanwezig zijn. Helaas hebben wij dit niet gehaald.

Wij kwamen deze avond aan om ongeveer 22:40 uur. Maar wij waren precies op tijd om te luisteren naar de welkom speech van de organisatie. Na het welkomstwoord hebben we de slaapbedden gereed gemaakt en nog een gezellig uurtje gehad in het bar gedeelte met andere reddingsbrigadeteams.

Zaterdagochtend begon de dag om 5:50 uur door op te staan. Hierbij hebben Danny en Oscar gezorgd voor het te water laten gaan van de boot via een trailerhelling in de vroege regenachtige ochtend om 7:00 uur. Om ongeveer 8:30 begon het uitvaren met de bootjes richting de sluis in Lemmer.  Na het passeren werd het startschot in hartje Lemmer gegeven door een woordje van de heer Raymon van Mourik (directeur Reddingsbrigade Nederland) en een lid van gedeputeerde staten van de provincie Friesland. De flares werden afgestoken en Serious Rescue 2013 is officieel gestart!.

De eerste wissellocatie was in Idskenhuizen. Door de vertraging bij vertrek en het schutten bij de sluis was het doel snel te wisselen en door te varen. Helaas liepen we meer vertraging op door het e.e.a. motorstoringen bij andere teams. Nadat een ieder kon varen werd de vaart er in gezet door te varen naar de wissel in Joure. Hier was een korte pauze waarna ook snel de tocht werd voortgezet naar de lunch locatie in Uitwellingerga. Hier kregen we koffie, thee en belegde broodjes aangeboden.

Na deze lunchpauze werd het laatste stuk gevaren naar de eindbestemming van de dag: Sneek.

Helaas liepen we ook bij dit deel wat vertraging op door niet meer bediende bruggen. 

Eind goed al goed, werden de boten ingehaald bij de Sneeker Watertoren. Na het passeren werd snel doorgevaren naar de kade om de boten aan te meren. In de regen is de boot nachtklaar gemaakt waarna in de sporthal kip en erwtensoep was geregeld als avondeten.

Afsluitend is er nog een Skype verbinding gemaakt met de LRB vrijwilligers in het clubhuis, hier was het Kerstdiner als afsluiting van het LRB jubileumjaar! Leuk om diverse leden zo te spreken! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}