7

december

Dag van de Vrijwilliger

door Pieter Naber // in Nieuws

Vandaag is het de Dag van de Vrijwilliger in Nederland, een dag waarop we de toewijding en opoffering van degenen die belangeloos hun tijd en energie geven aan anderen vieren. Een perfect moment om de schijnwerpers te richten op de heldhaftige vrijwilligers van de Leidse Reddingsbrigade, die met passie en vastberadenheid de veiligheid en het welzijn van anderen waarborgen.

Zwemles, redden en meer

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de LRB is hun betrokkenheid bij het onderwijzen van zwemvaardigheden. In samenwerking met Zwemschool Leiden bieden ze lessen aan volgens het NRZ Zwem-ABC, waarmee ze jonge kinderen vanaf 4½ jaar de vaardigheden bijbrengen om zichzelf en anderen te redden uit het water.

Naast de wekelijkse inzet voor zwemlessen, spelen de vrijwilligers ook een cruciale rol bij evenementen in en rond Leiden, waar ze paraat staan op reddingsboten om de veiligheid van deelnemers te waarborgen. Hun lifeguard opleiding, zowel in open water als in het zwembad, getuigt van hun inzet om altijd klaar te staan voor elke noodsituatie.

Motivatie en samenwerking

Wat drijft deze toegewijde vrijwilligers van de LRB? Voor velen is het antwoord eenvoudig: de kinderen en de warme camaraderie met medevrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om kinderen te helpen leren zwemmen en te genieten van de gezelligheid die ontstaat in de gemeenschap van de LRB.

Nieuwe wateren, nieuwe avonturen

Dit seizoen begon de LRB in een nieuw zwembad, wat gepaard ging met de nodige uitdagingen en opstartproblemen. Desondanks hebben de vrijwilligers met vastberadenheid en veerkracht ervoor gezorgd dat de zwemlessen al vanaf week 1 soepel verlopen.

Motto dat inspireert

De LRB draagt het inspirerende motto:

“Leden staan niet op de eerste plaats.
Vrijwilligers staan op de eerste plaats.
Als wij voor onze vrijwilligers zorgen, zorgen zij voor de leden.”

Leidse Reddingsbrigade

Deze overtuiging weerspiegelt de prioriteit die de organisatie geeft aan de mensen die hun tijd en energie belangeloos investeren.

Een zoet slot

Om onze waardering te tonen, staat er morgen wat lekkers klaar in het zwembad tijdens de lessen. Een kleine geste om de vrijwilligers te bedanken voor hun voortdurende inzet en toewijding.

  1. Maar het allermooiste is toch die lach van een geslaagd kind na het diploma zwemmen. Daar kan geen lekkers tegenop

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}